A városról szóló premierek és közönségkedvenc produkciók töltik meg a fővárosi mozikat november 18-án.

Közel 150 éve, november 17-én egyesült Buda, Pest és Óbuda, és létrejött az a város, amelybe sokan beleszerettünk. November 18-án, pénteken a fővárosi mozik izgalmas, új arcukat mutatják meg a Budapest Brand nZrt. által szervezett minifesztiválon. A Művész, a Corvin, a Puskin, a Tabán és a Toldi a fővárosi művészeti élet kultikus helyszínei, itt az alkalom, hogy újra felfedezzük azokat.

Stand-up est, imprószínház, filmpremier, koncertek – főszerepben a születésnapos Budapest

A Corvin moziban felhőtlen nevetés vár mindenkit: a Comedy Central kifejezetten erre az alkalomra hívta össze a stand up nagymestereit, többek között Litkai Gergelyt, Csenki Attilát, Ács Fruzsinát és Szupkay Viktort, hogy osszák meg legviccesebb történeteiket Budapestről, a fővárosi életről. Emellett koncertekkel és klasszikus mozis programmal is készülnek a szervezők, zenél a Mayberian Oldschool és a Budabeats, a Budapest Retró vetítése pedig visszarepít a főváros korábbi évtizedeibe.

A Toldiban aznap premier előtt láthatják a nézők a Larry című filmet, Bernáth Szilárd első nagyjátékfilmjét Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs főszereplésével. A rapkarrierbe kezdő vidéki fiú, Ádám története nemcsak a filmvásznon, de élőben is megelevenedik: aznap kerül sor a Budapest Open Mic freestyle rapverseny országos döntőjére is.

A Puskin moziban a Momentán Társulat dolgozza fel Budapest történeteit és közhelyeit nem mindennapi improvizációs játékával. A Művészben a budapesti zenei szcéna elevenedik meg a BP Underground filmjein, elektronikus zenére, hardcore és punk vetítésre készülhetnek az érdeklődők. A Tabán moziban a Fortepan csapata idézi fel Budapest múltját fotók és beszélgetések formájában.

További információk és részletek a rendezvénysorozat hivatalos honlapján találhatók.

Nyitókép: a Mayberian Oldschool. Fotó: Wilhelm Laura