Szürreál és absztrakt: két egyértelműen nem összehasonítható, de mégis – egy tárlat erejéig biztosan – rokonítható művészeti irányzat. Ha még hozzátesszük azt, hogy „mobiltelefonos képalkotás”, gyaníthatóan akkor sem ez a kifejezés ugrik be először, amikor a fotográfia egyre népszerűbb új ágára gondolunk. Most mégis 27 alkotó tesz arra kísérletet, hogy a zsebünkben lapuló kis eszközzel valamit elénk tárjanak: valamit, ami talán szürreális, talán absztrakt, talán a kettő elegye.

Kiállító művészek: A. Fehér Vera, Aknay Tibor, Berényi Gyula, Budavári Csaba, Chochol Károly, Cserkuti György, Csordás Gábor, Deim Balázs, Dobóczky Zsolt, Dozvald János, Fekete Zoltán, Gábor Béla, Gál András, Hegyi Zsolt, Hupján Attila, Kerekes Zsuzsa, Láng-Miticzky András, Mike Tamás, Murvai Ervin, Pfliegel Bálint, Soltész Boglárka, Seres Géza, Siklós Péter, Sziráczki György, Tobischka Gabriella, Vajda János és Zsila Sándor.

A kiállítást megnyitják: Borbély László, a MANK operatív igazgatója és Hupján Attila, a MAOE Fotóművészeti Tagozatának elnöke, a kiállítás kurátora. A megnyitó élő közvetítése megtekinthető a MANK Facebook-oldalán. A tárlat 2021. május 12-től tekinthető meg online a www.alkotomuveszet.hu oldalon.

Nyitókép: Soltész Boglárka: Erdővarázs (részlet)