fbpx

Takács Katalin kapta az első Hollósi Frigyes-díjat

Idén alapította a Kőszegi Várszínház a kitüntetést, amelyet olyan színművészek kaphatnak meg, akik a teátrum nagyszínpadi bemutatóján kiemelkedő alakítást nyújtottak.

Ahogy a díj alapítói korábban jelezték, az első Hollósi Frigyes-díjat a Szentivánéji álom szereplői közül kapja meg az arra érdemes színművész. A nézők szavazatainak alapján az elismerést első alkalommal Takács Katalin kapta, aki Pukkot, Oberon tündérkirály szolgáját alakította az előadásban.

Takács Katalin a Kőszegi Várszínház Facebook-oldalának nyilatkozott: „Kezdjük azzal: majdnem elájultam, amikor Pócza Zoltán a nevemet mondta. És ott állt mellette Frigyes lánya, Hollósi Kata. Sírtam. Zokogtam. Egyszerűen csak arra tudtam gondolni közben, hogy most biztosan Frigyes is itt van, és gondol rám. Köszönöm, nagyon! És fontos egy hónap volt számomra az itt töltött idő. Egyrészt olyan emberekkel találkoztam, akikkel máskülönben ritkán jönnék össze. Új barátságokra találtam. Másrészt négy héten át csak a hivatásomról szólt az életem, hogyan oldom meg a karaktert, miként tudom kibányászni magamból Pukk figuráját, hogyan hozzuk össze ezt az előadást. Közben minden segítséget megkaptunk a Kőszegi Várszínház vezetőitől, Pócza Zoltántól, Gelencsér Ildikótól, Bakos Zoltántól. Odafigyelésükkel, bizalmukkal a legnagyobb támaszaink voltak. A kölcsönös tisztelet itt a legemberibbé emeli a kapcsolatokat. Köszönöm a kollégáimnak is.”

Nyitókép forrása: Kőszegi Várszínház

A rovat további cikkei