Az előadás kapcsán készült interjúban Takács Nóra Diána elmondta: „Vannak benne korábbi előadásokból származó dalok és kifejezetten erre az alkalomra készült zenék. Ez utóbbiak úgy születtek, hogy Kiss Judit Ágnessel leültem, és meséltem neki sztorikat az életemből. Voltak olyan történetek, amelyekhez nagyon erősen tudott kapcsolódni. És van is olyan dal, amiben az ő és az én tapasztalataim egyszerre jelennek meg – de valójában azokat már úgy élem meg, hogy velem történtek.

A témákban igyekeztünk életszerűek maradni – tulajdonképpen ehhez igazodtak a stílusok. Vannak finomabb, érzékenyebb dalok, ugyanakkor a humor az én színpadi működésemhez nagyon is erősen hozzá tartozik.

Mivel itt egymást váltogatják a stílusok, valójában nem a zene köti össze az anyagot, hanem a szövegek mondanivalója és azoknak az esetleges dramaturgiai íve. Mivel több Tina Turner-dal is elhangzik, adta magát, hogy az ő önéletrajzi írásait használjuk. Ezenkívül még elhangzanak részletek Kiss Judit Ágnes és Nemes Nagy Ágnes költeményeiből, valamint Jónás Tamás novelláiból.

Egy dolgot szerettem volna kezdettől fogva elkerülni: egyetlen mondat sem hangzik el arról, hogy színész vagyok. Mert azt gondolom, hogy nem a színészet határoz meg engem, hanem a színészetemet határozza meg, hogy én milyen ember vagyok, velem mi történt vagy hogyan gondolkodom dolgokról. Én nem azzal foglalkozom éneklés közben, hogy »most hú, de nagy önvallomás történik«, hanem azt a sokféleséget szeretném megmutatni, ami egy emberben rejlik – azt hiszem, ez a lényege ennek az anyagnak.”

A június 3-i bemutatóról itt lehet tájékozódni.

Forrás: Örkény Színház