Tamási Áron Vitéz lélek című darabját láthatták hátrányos helyzetű felnőttek ingyenesen az #anemzetimindenkie program részeként a Nemzeti Színházban.

A 2019-ben kezdődő programot olyanoknak indította az intézmény, akiknek a körülményei nem teszik lehetővé, hogy rendszeresen színházba járjanak. Ebben az évben november 3-án és 4-én Tamási Áron Vitéz lélek című darabjára invitálták a közönséget.

„A 185 éves Nemzeti Színház annak idején azért jött létre, hogy mindenkié legyen” – fogalmazott Vidnyánszky Attila, a színház vezérigazgatója, aki egyebek mellett azt is hangsúlyozta, hogy az elődökkel együtt ő is hisz abban, hogy ez az egész nemzet színháza, minden magyaré.

Tamási Áron Vitéz lélek című darabját 2013-ban mutatták be, ez volt Vidnyánszky Attila első rendezése a teátrum főigazgatójaként. A darabról az igazgató azt mondta, hogy egy szép mese a hitről és arról, hogy mindig lehet újrakezdeni, „hiszen képesek vagyunk rá, mi, magyarok különösen”.

Olyanokat hívtak meg az előadásra, akik még sohasem vagy ritkán járnak színházban. A résztvevők kiválasztásában segítséget nyújtottak a különféle karitatív szervezetek és gondozóintézmények – mondta Pintér Szilvia, a program szervezője. Az idei előadásokat láthatták szociális, gyermekvédelmi szervezetek és intézmények nevelői, ellátottjai, munkatársai, valamint hajléktalanokat segítő szolgálatok és alapítványok ellátottjai és segítői, a soroksári önkormányzat meghívottjai és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének tagjai.

Az #anemzetimindenkie program decemberben, januárban és februárban folytatódik.

Fotó: Nemzeti Színház/Eöri Szabó Zsolt