Egynapos összművészeti kavalkáddal ünnepli a költészet napját a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ), a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és a POKET. Április 10-én a belvárosi Akvárium Klubba és az előtte lévő térre költöznek a művészetek, hogy izgalmas és változatos programot kínáljanak minden korosztálynak.

Először, de hagyományteremtő szándékkal szervez egynapos irodalmi fesztivált a PKÜ, a PIM és a POKET. A három szervező együttműködése nem véletlen, hiszen mindannyian kiemelt céljuknak tekintik az irodalom, az olvasás népszerűsítését, a minőségi kultúra átadását. Erről szól az Irodalmi Kavalkád, ami hangsúlyosan két szerző: Tamási Áron születésének 125. és Nemes Nagy Ágnes születésének 100. évfordulójához kötődik.

A rendezvény – bár főképp az irodalomra koncentrál – a művészetek sokszínűségével varázsolja el az érdeklődőket.

Lesz koncert, gyermekprogram, színházi előadás, szabadtéri kiállítás, irodalmi beszélgetés, könyvbemutató, kézműves-foglalkozás. A POKET Zsebkönyvek 4. születésnapját kvízzel és születésnapi esttel teszik emlékezetessé a szervezők, akik változatos eszközökkel, több generációt megszólítva szeretnék megmutatni, hogy neves költőink, íróink műveinek ma is aktuális mondanivalója van számunkra.

Az egész napos műsorfolyamban az Akvárium minden terme megtelik programokkal.

A Kolompos és az Aurevoir. zenekarból ismert Agócs Márton és Fejér Mihály koncerteznek, bemutatják a POKET új versantológiáját, és érkezik a marosvásárhelyi Spectrum Színház és a Maros Táncegyüttes egy Tamási-előadással. A színházi műfajokat képviseli a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakgimnázium is. A vendégek és előadók között lesz Varró Dániel költő, Bogdán Zsolt színművész, Berecz András énekes-mesemondó, Rubold Ödön színművész és A Dal televíziós műsor finalistái, Tempfli Erik és Hegedűs Bori. Az Irodalmi Kavalkád házigazdái Juhász Anna irodalmár és Vecsei H. Miklós színművész, író lesznek.

Az esemény részletes programja itt található.