Esernyőt ne, tánccipőt mindenképp hozz!

Színpad 2020. 07. 15.

Először nyitja meg kapuit a TáncPark a Millenárison! Az idén július 16-án kezdődő, nyolc napon át tartó rendezvény a Nemzeti Táncszínház hagyományos nyáresti programsorozata, és évek óta vonzza a nézőket.

„Hogy csak magamnak akarjak megfelelni”

Színpad 2020. 07. 05.

Újabb táncművésszel bővült a Halhatatlanok Társulata: Oláh Zoltán mindössze 38 évesen lett a prominens társaság örökös tagja, így lábnyoma hamarosan a pesti Broadway járdáját díszíti. Az Opera Étoile-ja, Kossuth-díjasa és első magántáncosa hosszú kihagyás után lépett újra színpadra.

Száz év tánccal, filozófiával és Istennel

Színpad 2020. 06. 08.

42 évvel ezelőtt, 1978. június 8-án hunyt el Dienes Valéria, a magyar orkesztika nagyasszonya.

Táncszáz

galéria 2020. 06. 05.

Száz néptáncos emlékezett a Trianon-évfordulóra a Hősök terén. Ott jártunk.

„Amikor elhúzták a függönyt, éreztem, hogy bizsereg mindenem”

Színpad 2020. 05. 31.

Még csak 12 éves, de már egyetemre jár: a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balett szakára. Rendszeresen szerepel az iskola táncbemutatóin, de fellépett már a Pesti Magyar Színházban, a Játékszínben és az Erkel Színházban is. Pleskó-Horváth Izabella Eperkével beszélgettünk.

„Ami igazán közel áll a szívemhez, az a rögtönzés"

Színpad 2020. 05. 20.

Sok táncosnak egy sérülés töri keresztbe a pályáját. Ez Delbó Balázs esetében is hasonlóan történt. Így került a Magyar, majd a Bécsi Operaház deszkáiról a kamera mögé. És ez volt a legjobb, ami történhetett vele, így lett hazánk népszerű táncosvideósa.

Kultúra a fotelből - Uhrik Dóra

Színpad 2020. 05. 09.

Ha csak annyit megtanulunk, hogy mi a valódi érték, és hogy jobban figyeljünk egymásra, az már óriási nyeresége a százévente pusztító járványoknak. Ebben bízik Uhrik Dóra Kossuth-díjas táncművész.

Dél-Alföld táncai

Programajánló 2020. 05. 06.

Ezúttal dél-alföldi táncokat ismerhetünk meg az Országos Széchényi Könyvtár YouTube csatornáján.

Elindult a Táncszínház online programja

Színpad 2020. 05. 05.

Kíváncsi vagy, mit hallgatnak a táncosok és a koreográfusok? A karanténos időszakban egyre több kreatív ötlet születik a közösségi élmény életben tartására, ezért a Nemzeti Táncszínház is elindította friss zenei válogatását a Spotify-on, valamint az NTSz ON vetítéseit.