Az egész estés táncdráma szombaton 19 órától látható a jegy.hu felületén az Opera Otthonra című sorozatban. A kétfelvonásos táncdráma főbb szerepeit Balaban Cristina (Blanche), Majoros Balázs (Stanley), Katyerina Taraszova (Stella) és Bajári Levente (Mitch), valamit Darab Dénes, Rónai András, Radziush Mikalai és Taravillo Carlos alakítja, közreműködnek a Magyar Nemzeti Balett tánckari művészei és a Magyar Nemzeti Balettintézet növendékei.

A vágy villamosa Venekei Marianna első egész estés koreográfiája. Az évek óta dédelgetett terv Dés Lászlóval közös vállalkozásuk. A szerzők a darabot hangulatilag, zeneileg és látványvilágában is a Tennessee Williams-mű eredeti korában és helyszínén hagyva mesélik el a modern balett eszközeivel. Az 1940-es évek New Orleansát a koreográfus és a zeneszerző mellett Zöldy Z Gergely díszlettervező, Bianca Imelda Jeremias jelmeztervező és Csontos Balázs világítástervező teremtették meg.

A Facebookon és az Origón ingyenesen közvetített műsorok – pénteken és vasárnap a MaszkaBál, hétfőn pedig a Tercett-Trió – továbbra is 20 órától láthatók. Az operaestek legújabb adásaiban pénteken Bakonyi Anikó és Sándor Csaba, vasárnap Fodor Beatrix és Szemerédy Károly lépnek színpadra, január 18-án az énekkari és zenekari művészek kamaraprodukcióit tekinthetik meg az érdeklődők.

Nyitókép: jelenet A vágy villamosa előadásból, fotó, Berecz Valter