Folytatja országjáró útját a TáncKépek című kiállítás a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében.

Júniusban a kőszegi Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínházban, illetve a győri Apátúr-házban lesznek láthatók a táncművészetet bemutató fotóművészeti alkotások. A kőszegi közönség június 5-től tekintheti meg a tárlatot, mely a jelen táncművészetét mutatja be a kortárs fotográfusok képein keresztül, míg Győrben június 14-én nyílik a TáncKépek legjavából válogatott kiállítás.

A MANK inspiráló felhívásának köszönhetően született meg 2019-ben a TáncKépek című kiállítás, amely a ma táncművészetét mutatja be kortárs fotográfusok képein keresztül.

A kiállításon bemutatott alkotások legtöbbje élményszerűen jeleníti meg a kortárs táncművészet lényegét, olyan új stílusban és szemléletmóddal, magas színvonalú technikai és esztétikai kivitelezésben, amely a jövőbe tekint, és a kortárs fotográfia friss szellemi áramlataiból merít. Hogyan lehet e két önmagában is rendkívül komplex művészeti ág különlegesen izgalmas, egymásra dinamikus módon ható találkozását méltó módon megjeleníteni úgy, hogy olyan kortárs fotográfiai kiállítás jöjjön létre, amelynek témája a tánc és a mozgásművészet?

Eifert János fotóművész, a kiállítások kurátora gondosan válogatott a tárlatokon összességében bemutatott 75 műből, így elmondása szerint mind a kőszegi, mind a győri közönség az ország legjobb és legnagyobb táncfotósaival találkozhat.

„Mindkét kiállítás kiemelt célja, hogy bemutassa a ma Magyarországon alkotó legjobb táncművészeket és táncfotósokat.

A két tárlat összeállításában fontos szempont volt, hogy a látogatók mindkét helyszínen egységes és átfogó képet kapjanak a TáncKépek világáról” – mesélte a tárlatokról. 

Nyitókép: MANK