fbpx

Tánctalálkozó Pécsen

Szeptember 16-tól 20-ig a táncé a főszerep a Pécsi Nemzeti Színházban és a Színház téren.

A pécsi táncünnep idén is számos műfajból kínál válogatást. Öt nap alatt nyolc professzionális társulattal találkozhat a táncrajongó közönség. Szeptember 16-án, pénteken a hazai táncszcéna két kivételes, nemzetközileg is elismert alkotójának koreográfiáival indul a XVI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó. A Pécsi Nemzeti Színház kamaraszínházában újra egy este látható Bozsik Yvette és Frenák Pál társulata. A Bozsik Yvette Társulat a legújabb, Bohóc kerestetik című produkcióját hozza el Pécsre, a FrenÁk méltán híres, Twins című előadása pedig a tánc nyelvén mesél az ikerlét mélyebb rétegeiről.

A Nemzeti Táncszínházban óriási sikerrel megtartott budapesti bemutatót követően szeptember 17-én, szombaton a pécsi közönségének mutatja be a Pécsi Balett a Zorba című táncjátékot a Pécsi Nemzeti Színházban. Az előadás különlegessége, hogy a koreográfia a modern tánc és a néptánc ritkán használt fúziója.

Vasárnap a néptáncé a főszerep: a kamaraszínházban a Kárment adja elő a Varidance Társulat. Ugyancsak vasárnap a nagyszínházban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes legújabb, Toborzó című produkcióját láthatják a nézők a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara, valamint a Honvéd Férfikar előadásában. Szeptember 19-én, hétfőn a Budapest Táncszínház hozza el legújabb, Lisztmánia című, humoros, különleges táncelőadását.

A 2022-es Pécsi Tánctalálkozót a Győri Balett és a Szegedi Kortárs Balett közös estje zárja. A Győri Balett a The Waves című koreográfiával érkezik, a Szegedi Kortárs Balett a Vadak című darabot mutatja be.

Nyitókép: a Pécsi Balett Zorba című táncjátéka. Fotó: Juhász Éva

A rovat további cikkei