A Romani Design márkanevet 2010-ben egy kis belvárosi varrodából indította útjára Varga Erika tervező azzal a küldetéssel, hogy a roma viseleti kultúra gazdag motívumait beemelje a kortárs dizájn világába. Az eltelt öt év alatt a Romani karakteres ruhái és egyedi kézműves kiegészítői, melyeket Varga Helena tervez, befogadó közegre találtak a szakma és a fogyasztók körében egyaránt, s ma már egyet jelentenek az elfogadással, nyitottsággal, sokszínűséggel.

romani_marie

A Romani idei IKON elnevezésű kollekcióját öt karizmatikus NŐ ihlette: Frida Kahlo, Marlene Dietrich, Audrey Hepburn, Sofia Loren és Marilyn Monroe. Igazi nők, akik megteremtették saját egyedi stílusukat, mellyel másoknak is utat mutattak. Öt különböző karakter, öt különböző világ egyesül korszakokat és stílusokat összekötve.

romani_design

A tradíció és az innováció együtt alkotja meg a divatház roma motívumokkal átszőtt gazdag világát, ami éppúgy tele van mesékkel és dalokkal mint a saját egyéni világunk.

Az öt stílusikon sziluettje a Romani szabad és örömteli világában teremtődik újra, úgy, hogy egy friss, fiatalos, a minimalista irányhoz közelítő uniszex és egyúttal boho-chic kollekcióból mindenki kreatív módon megalkothatja saját egyéni stílusát.

rdd

Az első roma divatházat 2010-ben alapító Varga Erika elmondta: ?A legendás outfitekből inspirálódva szerettem volna ? megtartva a saját egyedi karakterünket ? egy teljesen új, letisztult vonalakat hordozó, újszemléletű, a szabad öltözködést és a szabad identitást hirdető kollekciót létrehozni. Egy kollekciót, ami megmutathatja, hogyan lehetsz önmagad.?

rdmc

 

A kollekciót hazánk öt neves színésznője vezette fel a divatbemutatón, akik egy-egy ikon sziluettjét idézték meg: Gryllus Dorka (Frida Kahlo), aki egyúttal a Romani arcaként vezette föl a divatbemutatót, Farkas Franciska (Audrey Hepburn), Ónódi Eszter (Marilyn Monroe), Rezes Judit (Marlene Dietrich) és Trokán Anna (Sophia Loren).

romani_mc

A kollekciót Varga Erika, a táskákat Varga Mária tervezte, a stylingot Lakatos Márk vezette.