Rendhagyó esélyegyenlőségi kiállítás nyílt a SzegediTudományegyetemen csütörtökön: a tárlat alapjául a 25 tehetséges ember története című kiadvány szolgál, amely fogyatékkal élő tehetségeket mutat be a művészet, a sport, a tudomány és a közélet területéről.


25_tehetseges_ember_kiallitas_szeged_20190425_2_450x330_600x400.png
A kiállításra a kötet tartalmát óriásira nagyították.

Az interjúkötet huszonöt, fogyatékkal élő, tehetséges ember sorsát, próbatételeit és sikereit mutatja be. A kiállításra a kötet tartalmát felnagyították, így annak anyaga óriás méretben látható. A szervezők üzenetértékűnek tekintik a helyszínválasztást is: a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központja az értékteremtő munka egyik akadálymentesített centruma, amely a fogyatékkal élő tehetségeket integrálja, számukra is teret biztosít a kutatásra és alkotásra.

A kiadványban huszonöt aktív személy bemutatásán keresztül ismeri meg a társadalom azt, hogy befogadó környezetben a fogyatékkal élő emberek képességeikre, erősségükre összpontosítva hogyan válhatnak sikeressé a saját területükön. A kötet és a kiállítás célja, hogy lebontsa a stigmákat és, hogy előtérbe hozza az addig sajnálatra méltónak tartott fogyatékos emberek értékeit.

A tárlat 2019. május 3-ig látható.

Fotók forrása: SZTE/Láng Péter