Az intézményeknek idén is lehetőségük van csatlakozni a múzeumi szakma széles területét felölelő programsorozathoz, és részt venni a Múzeumok Őszi Fesztiválja 2015. évi eseményeiben. A rendezvény sorozat szervezője és pénzügyi lebonyolítója a Szabadtéri Néprajzi Múzeum ? Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (Szentendre), társszervezői az Országos Múzeumi Koordinátori Hálózat tagjai.

A szervezők a korábbi évekhez hasonlóan idén is több témakört ajánlanak, amelyekhez az intézmények programjaikat kapcsolhatják. Az idei év egyik újdonsága a Mesterségek nyomában tematika, amely mára már elfeledett, vagy kevésbé ismert, de egykor sokak által végzett tevékenység, mesterség újjáélesztését célozza meg. Ebben a témakörben megvalósulhat egy hagyomány éltetés céljából szervezett program, kiállítás, régi mesterségek újratanítása, vagy akár régi eszközök használatának felélesztése. A szakmai közönség számára újdonság az Óvodapedagógusok Napja, amellyel az óvodapedagógusokat közvetlenül tudják megszólítani a múzeumok. Az idei év témaköreivel kapcsolatban további információt itt olvashatnak.

A Nemzeti Kulturális Alaptól elnyert támogatás 2015-ben is lehetővé teszi, hogy központi kampánnyal (programfüzet, szórólap, plakát, fesztivál honlap, online kampány, nyomtatott sajtó stb.) segítsék a rendezvény kommunikációját. Emellett az NKA forrásoknak köszönhetően lehetőség nyílik arra is, hogy az intézményekben megvalósuló programok költségeihez hozzájáruljanak. Az NKA-val történt egyeztetés alapján, a korábbi években kialakított gyakorlatot alkalmazva az intézményeknél elszámolható kiadásokra (szakmai anyagköltség, reklám- és propagandaköltség, előadói tiszteletdíj) számla ellenében a szervezők költségtérítést nyújtanak. A számlát a résztvevő intézmény számlázza tovább a Szabadtéri Néprajzi Múzeum részére.

mOf-2015-1

A költségtérítés mértéke múzeumok esetében minimum 50.000 Ft, maximum 200.000 Ft, közérdekű gyűjtemények és kiállítóhelyek esetében minimum 50.000 Ft, maximum 100.000 Ft lehet. A költségtérítési igény elbírálásáról legkésőbb 2015. július 20-ig értesítést küldenek.

Amennyiben intézménye részt kíván venni programjaival a Múzeumok Őszi Fesztiválján, kérjük, regisztráljanak az erre a célra kialakított felületen: http://mokk.skanzen.hu/intezmenyi-regisztracio-mof-2015.html

Ugyanitt adhatják meg költségtérítési igényeiket is. A regisztráció és az adatfeltöltés 2015. június 5-től indul.

Szükséges továbbá benyújtani az intézményvezető által aláírt, részvételi szándéknyilatkozatot, mely innen letölthető. (A szándéknyilatkozatot eredeti formában, postai úton is meg kell küldeni.)

Muzeális intézmények tagintézményei anyaintézményük főigazgatójának, igazgatójának szándéknyilatkozatát benyújtva önállóan regisztrálhatnak a Múzeumok Őszi Fesztiválján való részvételre.

Figyelem! Amennyiben intézményük nem kér költségtérítést, de szeretne részt venni a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozatban, abban az esetben is regisztráljon az itt megadott linken, mert csak a regisztrált résztvevőknek tudnak biztosítani részvételt a központi kommunikációban (pl. megjelenést a programfüzetben, vagy a rendezvény honlapján)

Regisztráció és a jelentkezés feltöltésének határideje:

2015. június 24. szerda

További információ: http://www.mokk.skanzen.hu/felhivas-muzeumok-oszi-fesztivalja-2015.html