fejer_megyei_kortars_bemutato

A kétévente megrendezett, Fejér megye kortárs képző- és iparművészetét bemutató kiállításon Pataki Gábor művészettörténész az alkotók nagy száma mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy “radikálisan fiatalodik a kiállítók mezőnye”. Úgy vélte, ennek oka az, hogy az utóbbi évtizedekben kiépült és egyre magasabb színvonalú az alsó- és középfokú művészeti oktatás a megyében, míg régebben a véletlenen múlott, hogy egy-egy elhívatott vidéki művésztanár maga köré tudta-e gyűjteni, majd pályára bocsátani tehetséges diákjait.

fejer_megyei_kortars_bemutato_kiallitas-R

Hangsúlyozta, hogy az alkotók szinte mindegyikénél érzékelhető volt a kísérletező- és vállalkozókedv, ami “jelentős elmozdulást eredményezett a hagyományos művészeti ágaktól”.

A kiállításra meghívást kapott minden, a megyében élő, szakirányú művészeti főiskolát, egyetemet végző alkotó, illetve a Székesfehérvári Művészek Társaságának és az Új Part Egyesületnek tagjai is.

fejer_megyei_kortars_bemutato_kiallitas-4_r

A rendezvény zárásaként átadták a szakmai zsűri díjait Várnai Gyulának, Páhi-Fekete Noéminak, Tábori Csabának és Varga Gábor Farkasnak.

A tárlat május 5-éig látogatható.

Fotó: szekesfehervar.hu