fbpx

Nemes ügyek, közös terek Győrben

Az 51. Nemzetközi Művésztelep idei különlegessége Győrben, hogy a szervezők két időszaki kiállítás múzeumi helyszínein mutatják be a kortárs képzőművészeti programban résztvevő alkotókat.

kozos_terek2

A Nemes ügyek a Magyar Ispita reneszánsz épületében, ahol a kiállító művészek minimalista és kifinomult munkáikkal, a tradicionális technikák kortárs interpretációs lehetőségeit kutatják.

A hagyományos japán festészeti stílust követő Atsuo Hukuda ezüst és arany papír művei, Linda Carrara festett, márvány mintázatú munkái, valamint Körösi Viktória formázott vásznai az anyagok klasszikus felhasználását helyezik szembe azok kortárs, személyes megközelítésével. A kiállítás a három kivételes alkotó közti kulturális különbségekre és eltérő nézőpontokra is ráirányítja a látogató figyelmét a Magyar Ispita reneszánsz épületének tereiben.

kozos_terek

Az Esterházy-palotában a Közös Terek című tárlaton Bernát András, Fehér József, Forgó Árpád, Halmi-Horváth István, Szabó Dezső és Varga Bertalan munkáival, a gondolat közös tereiben mozgó elképzelésekkel, változatosan szabad asszociációkat felvető egyedi művekkel találkozhatunk.

A kiállítások szeptember 1-jéig láthatóak.

Forrás: magyarmuzeumok.hu

A rovat további cikkei