?Az ötletet készen kaptuk, de nagyon tetszik nekünk, mert van benne kreativitás, művészet, jótékonyság és flow. A felkért alkotók mai és modern képeket készítettek. A zenét lefordítani nem lehet, de ha van egy közvetítő, ami jelen esetben a képzőművészet, el tud jutni a nem hallókhoz is sok minden abból az absztraktból, amit mi képviselünk a zenében? ? fogalmazott Kiss Tibi, a Quimby frontembere, maga is képzőművész a tárlat sajtóbejárásán. Az eseményen ott volt a Quimby valamennyi tagja, valamint az alkotók közül is néhány. Etentuk Inemesit, a Budapest Park művészeti kurátora elmondta: a kiállítás szeptember 7-éig, a Quimby parkos fellépése napjáig látható a helyszín koncertnapjain, 18 óra és éjfél között. Licitálni szeptember 5-éig lehet a képekre.

 

A Budapest Park által felkért művészek között van Biacsics Renáta, Csató Csenge, Csordás Levente, Jámbor Éva, Kalászi Benjámin, Lovrity Anna, Moravszki Kata, Szabó Zsófi és Szurcsik Erika. A nyolc Quimby-dal, amely ihletet adott számukra, az Unom, a Don Quijote ébredése, a Bordély boogie, az Otthontalanság otthona, a Fekete l?amour, a Most múlik pontosan, a Halleluja és a Káosz amigos volt, utóbbit két grafikus is átültette képre. ?Nekem mindegyik tetszik, de talán a Most múlik pontosanra készült grafika a kedvencem. Egyrészt a téma nehézsége miatt: megidézi a dal mesevilágát, a giccset, olyan absztrakt és mégis közhelyes elemekkel dolgozik, amelyek a dalban is benne vannak? ? emelte ki Kiss Tibi. A szintén képzőművész végzettségű trombitás, Kárpáti Dódi Jámbor Éva Káosz amigost átültető képére szavazott, amely szerinte a hatvanas-hetvenes évek grafikáit idézi.

 

A képekre az interneten lehet licitálni a Quimby együttes oldalán. A bevétel a hallássérülteket segítő JEL Alapítványhoz kerül. Tempfli Kátya, az alapítvány vezetője kiemelte: a vizuális művészetek, a festészet, a grafika része a siket kultúrának. Hozzátette: a zene és a dalszöveg üzenete átadható nekik egy erős közvetítőn keresztül.

 

A Quimby (Kiss Tibi ? ének, gitár; Varga Livius ? ének, ütőhangszerek; Kárpáti József ?Dódi? ? trombita; Balanyi Szilárd ? billentyűs hangszerek; Mikuli Ferenc ? basszusgitár; Gerdesits Ferenc ? dob) eddig tizenhét lemezt készített.

 

Forrás: MTI

Fotó: Budapest Park Facebook-oldala