Május 6-án ingyenes kiállítás nyílik az Országos Idegennyelvű Könyvtárban A tus útja címmel. A látogatók Anna Vladi keleti ihletésű műveit tekinthetik meg a könyvtár két kiállítóterében.


annavladi2_600x360.png
Anna Vladi: Első kikiricsek (részlet)

Anna Vladi művészként több mint 10 éve alkot a sumi-e (hagyományos japán festészet) és a guo hua (hagyományos kínai festészet) műfajában. Hagyományos kínai és japán kő pecséteket is készít, valamint régóta érdeklődik a keleti kalligráfia művészete iránt.

Az alkotóra nagy hatást gyakorolt a keleti festészet filozófiája. A tus árnyalatainak finom átmenetét, minden egyes ecsetvonás jelentőségét és a kompozíció eredetiségét jobban értékeli, mint a nyugati festészetre jellemző tér, fény-árnyék és arányok ábrázolásmódját. Arra törekszik, hogy a világ sokszínűségét és harmóniáját látszólag egyszerű képekkel, virágokkal, madarakkal vagy tájakkal tükrözze.


annavladi3_600x480.png
Anna Vladi: Sakuravirágzás (részlet)

Anna Vladi tagja az Orosz Művészek Szakmai Szövetségének, valamint a Nemzetközi Kalligráfia és Kínai Festészeti Társaságnak. Számos kiállítása volt Oroszországban és Kínában, néhány alkotását magasrangú nemzetközi kiállításokon díjazták.

A május 6-ai 18 órai megnyitón élő bemutatón keresztül ismerhetjük meg a keleti festéstechnikát.

A tus útja című kiállítás az Országos Idegennyelvű Könyvtárban június 7-ig látható.

Képek forrása: annavladi.com