Az elmúlt évek zenés produkcióiból összeállított, vendégművészek előadásával is tarkított válogatással, ünnepélyes ceremóniával nyílik meg a 2017/2018-as évad szeptember 8-án 17 órakor. Részleteket láthatunk a Győri Nemzeti Színház nagysikerű musical, opera és operett előadásaiból a Győri Nemzeti Színház nagyzenekarának kíséretével, a műsorban pedig fellép a Győri Balett is.

DSC_6557
Doktor Zsivágó

Program:
G. Bizet: Carmen ? szólót énekel Lázin Beatrix, közreműködik a Győri Nemzeti Színház tánckara
Tim Rice ? Andrew Lloyd Webber: Jézus Krisztus szupersztár, a Gethsemane dalt Szomor György énekli
Weller ? Korie ? Powers ? Simon Doktor Zsivágójából duettet ad elő Kisfaludy Zsófia és Nagy Balázs, valamint a színház ensemle csapata a táncakarral kiegészülve (Godsend)
Győri Balett: Lírikus románc (Részlet a Romance című előadásból) zene: Kodály Zoltán, koreográfus: Velekei László Harangozó-díjas, táncolják: Matuza Adrienn és Jekli Zoltán
Verdi: Traviata ? Bede-Fazekas Csaba Germont György áriáját énekli
Ábrahám ? Löhner-Beda ? Grünwald: Bál a a Savoyban, Musztafa belépőjét előadja Járai Máté és a tánckar
Bolba ? Szente ? Galambos: Csoportterápia, az Utálom a musicaleket című dalt énekli Fejszés Attila
Tim Rice ? Andrew Lloyd Webber: Jézus Krisztus szupersztár ? Hozsanna Szomor Györggyel, a színház ensemble-jával, kórusukkal és a tánckarral
Andersson ? Ulvaeus ? Rice: Sakk ? a Himnuszt előadja Nagy Balázs és a színház kórusa

DSC_5498
Doktor Zsivágó

A fenti felsorolás nem teljes, további meglepetések várhatóak, többek között a Kaszás Attila versmondó verseny győztesének szavalata is elhangzik a műsorban.
Műsorvezető és háziasszony: Andor Éva
A gála rendezője: Forgács Péter

 

A közönség előtt adják át a Kaszás Attila-díjat is. Egészen augusztus 20-áig lehetett szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire, Gazsó Györgyre (Radnóti Színház), Szikszai Rémuszra (Szkéné Színház) és Krisztik Csabára (Vörösmarty Színház). A három színművész közül a közönség választhatta ki azt, aki átveheti az elismerést szeptember 8-án a Győri Nemzeti Színházban rendezendő országos színházi évadnyitón.

Forrás és fotó: gyoriszinhaz.hu