fbpx

Tavasszal is folytatódnak az MMA filmszakmai beszélgetései

Tavasszal is folytatódnak a filmszakmai beszélgetések a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) szervezésében: az online sorozat vendégei csütörtökön Kollarik Tamás, Hábermann Jenő, Novák Emil és Gelley Bálint lesznek.

A Hagyomány és haladás című online beszélgetéssorozatban az animációs esték és a produceri esték után idén tavasszal három szakmai kerekasztal-beszélgetést tervez az MMA MMKI. Illeszkedve a filmigazgatás és a magyar filmfesztiválok témakörökben folytatott kutatásokhoz, publikált, valamint kiadás előtt lévő kötetekhez, a korábbi eseményekhez hasonlóan most is széles körben elismert szakemberek vendégeskednek a Hild-villában.

Első alkalommal, csütörtökön a magyar filmigazgatás kerül fókuszba. Az MMA-ösztöndíjas Petri Zsolt vendége Kollarik Tamás Bánffy Miklós-díjas és Magyar Filmdíjas szakember, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója; Hábermann Jenő sokszorosan díjazott producer; Novák Emil, a Filmakadémia elnöke, a Színház- és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese; valamint Gelley Bálint, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója lesz.

A későbbi adásokban a magyar filmfesztiválok múltja, jelene és jövője témakörének vendégei Bíró Tibor, a CineFest Miskolc igazgatója; Lovass Tibor, a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke, a Savaria Filmfesztivál igazgatója; Buglya Zsófia, az Uránia Filmszínház szakmai programfelelőse; Zágoni Bálint, a Filmtettfeszt igazgatója; Mikulás Ferenc, a Kecskeméti Animációs Fesztivál igazgatója és Demeter Éva, a Szolnoki Filmfesztivál igazgatója lesznek.

Kollarik Tamás, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója, a Magyar Média Mecenatúra program volt vezetője, az ART Bizottság elnöke, az NFI Televíziós Döntőbizottságának tagja minden beszélgetésen részt vesz majd.

A csütörtöki eseményt élőben követhetik az érdeklődők az intézmény Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

Nyitókép: MMA MMKI

A rovat további cikkei