fbpx

Tavasz a Forster Központtal

A Magyar Turizmus Zrt. első alkalommal hirdette meg a Kóstolj bele a tavaszba! háromnapos hétvégi akciót, amely összefogja az Európa-szerte a tavasz kezdetének tartott Szent György-napot, amikor először hajtották ki az állatokat a legelőre, a Föld napja nemzetközi rendezvényt és a Szent György-napi szokásokhoz szorosan kapcsolódó Tájházak napját. E három különleges naphoz kapcsolódva tematikus programokkal, szabadtéri eseményekkel egybekötött gasztronómiai élményeket kínálnak országszerte április 22. és 24. között.

2O3A8498

 

A Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ két helyszínével kapcsolódott a programba. A vállalkozó kedvű látogatóknak ígér kalandot a hegy gyomrában a siroki Barlangvár április 23-án és 24-én. A zordon kövek között rendhagyó tárlatvezetések és nyalánkságok várják az érdeklődőket, akik a vári népek titkos méhészete nyomába eredhetnek, majd a tájházban mátrai mézet, mézes süteményeket, mézes borokat kóstolhatnak és vásárolhatnak.

 

A dégi Festetics-kastély csodálatosan felújított parkjában piknikezéssel egybekötött rendhagyó vezetésen vehet részt a látogató április 23-án és 24-én. A séta során felidézik, milyen volt a varázslatos kastélypark a régi időkben. Akik szombaton látogatnak el a kastélyba ? sárkányölő Szent György alakját megidézve ? sárkányt készíthetnek és eregethetnek, medvehagymás finomságokat kóstolhatnak.

Sirok_tajhaz

 

A hétvégén folytatódik a Forster Központ BORkulTÚRA elnevezésű programsorozata is. A rendhagyó tárlatvezetések és programok délelőtt 11 órakor és délután 14 órakor indulnak minden helyszínen. Borkóstolóra 12 órától várják a térség borútjainak pincészetei a látogatókat, ahol kastély belépőjegyük bemutatásával kedvezménnyel kóstolhatnak és vásárolhatnak borokat.

 

A kilenc helyszín közül a festői szépségű nádasdladányi Nádasdy-kastélyban például a kastély komornája fogadja a látogatókat, akik a grófi család egyik kedvenc csemegéjét is megkóstolhatják. Különleges esemény is színesíti a rendezvényt: vasárnap délután ?Ízes élet? című szakácskönyvéhez kapcsolódóan Nádasdy Borbála grófnő mesél a boldog gyermekkor ízeiről, ételeiről, étkezési szokásairól és családi hagyományairól.

 

További információ: www.forsterkozpont.hu

A rovat további cikkei