fbpx

Télen is várja látogatóit a Szegedi Pinceszínház

A Szegedi Pinceszínház meleggel és sokféle előadással várja a színházszerető embereket.

„Mivel a téli hónapokban minden kulturális intézménynek be kell zárnia Szegeden az önkormányzati döntés értelmében, így művészi missziónak érzem, hogy mi nyitva legyünk, még akkor is, ha ez átszervezéseket és újratervezéseket jelent gazdaságilag” – mondta Kancsár Orsolya, a teátrum igazgatója. „Úgy gondolom, hogy a színházba járni szerető nézőket nem szabad elengednünk. Szeretnénk hozzájárulni ahhoz, ami a Szegedi Nemzeti Színháznak is érdeke, hogy ne veszítsük el nézőinket, hiszen aki szereti a színházat, az eljár mind a három szegedi intézménybe. Ezért is találtuk ki, hogy minden olyan néző számára, akinek bérlete van a Szegedi Nemzeti Színházba, 30 százalék kedvezményt adunk a jegyeinkre.”

Molnár Ferenc Játék a kastélyban című komédiája Tapasztó Ernő rendezésében

„Szerencsére Szegeden nagy együttműködés van a különböző és sokszínű kulturális intézmények és társulatok között, így most sem kérdés, hogy ebben a nehéz helyzetben is segítjük egymást, ahogy tudjuk” – fogalmazott Kancsár Orsolya. A színházban elektromos berendezésekkel fűtenek.

A repertoáron tartott darabok mellett március elején Sardar Tagirovsky rendez egy meglepetéselőadást, amely egy ismert művet dolgoz át zenés vígjátékká Miért éppen Genova címmel, Csehov Sirály című darabja alapján. Az évad végén Varga Bálint viszi színre Varsányi Anna GONG című kortárs tragikomédiáját, melyet ősbemutatóként adnak elő.

Nyitókép: a Fölöttem az ég című Kosztolányi-est a Szegedi Pinceszínházban

Fotók forrása: Szegedi Pinceszínház

A rovat további cikkei