Ünnepi meglepetésként december 27-én online is bemutatja nagysikerű Kristály című produkcióját a Recirquel.

A gyermekek és felnőttek számára egyaránt izgalmas előadás a klasszikus téli mesék világába repíti a nézőket.

Hólandia jégbe fagyott birodalmában nincs helye az érzelmeknek, s még kevésbé a melegnek. Tilos a jókedv, a nevetés, és a bánatot is jobb leplezni. Kristály-ország királynője ugyanis elvesztette hitét az emberi érzelmekben, a világot jégbe fagyasztotta és csillogó, ám jeges falak közé zárkózva kéri számon birodalmának lakóin az egészen a szív mélyéig hatoló fagyos fegyelmet. Jégország elemein azonban időről időre repedések keletkeznek, és a tiltott szerelem tüze meg-meg olvasztja a jégtáblákat.

A Vági Bence művészeti vezető által megálmodott Kristály című produkció története a cirkusz és a tánc eszközeivel idézi meg a klasszikus mesék világát. Az elsőként 2018-ban bemutatott – most felújított és új jelenetekkel bővült – előadásban a közönség egészen közelről csodálhatja meg a fejük felett elsuhanó artisták lélegzetelállító mutatványait, sőt maguk a nézők is a cirkuszi tér részévé válnak. A társulat ezt az élményt szeretné visszaadni a mostani különleges online bemutatójában is. A kifejezetten erre az alkalomra készített felvételt úgy rögzítették, hogy a nézők a képernyő előtt ülve is azt érezzék, együtt mozognak és lélegeznek a művészekkel.

Az előadást a kiváló szereposztás mellett sokféle cirkuszi zsánerszám és táncos elem is feledhetetlenné teszi, a Recirquel artistái vendégművészekkel, köztük Magyarország legbravúrosabb hiphoptáncosaival lépnek a jeges porondra.

A Hókirálynő szerepében Horányi Juli énekesnő hangja csendül fel, az olykor zord, de annál mulatságosabb udvari Manót a társulat korábbi előadásaiból is jól ismert Egyed Brigitta színésznő alakítja. Horváth Zita és Zsíros Gábor – elsőként a Recirquel legújabb produkciójában, a Solus Amorban összeállt lenyűgöző artista-táncos párosa – gurtni duó számban lesz látható, míg Várnagy Kristóf és Illés Renátó karikán, Wittmann Csilla és Farkas László handvoltizs számmal, handstand zsánerrel, Sergii Materynskyi pedig zsonglőrszámmal kápráztatja el a közönséget. A hip-hop táncosok hadseregét Bedő Gáspár, Bedő István, Demissie Efraim és Fekete Dániel alkotják, a gumiasztal parádés jelenetében Rozsnyói Soma és Nagy Richárd láthatók.

A Kristály december 27-én 18 órától látható először a Müpa Home online közvetítésében, valamint a Müpa YouTube csatornáján. Az ingyenesen megtekinthető előadás a bemutató másnapján felkerül a Müpa Médiatárba, ahol január 3-áig szintén térítésmentesen megnézhető.  

Az előadás online stream-je itt lesz elérhető.

Forrás: Müpa. Fotó: Hirtling Bálint