fbpx

Teljes a VéNégy Fesztivál zenei fellépőinek listája

Több mint félszáz zenei programmal vár június 22. és 25. között Nagymaroson a 10. VéNégy Fesztivál. Érkezik a Bagossy Brothers Company, a Bëlga, Beton.Hofi, a Blahalouisiana, a Carson Coma, Dzsúdló, az Elefánt és a Halott Pénz. A fesztivál fő fellépője az Amy Winehouse inspirálta souldíva, Sharon Kovacs.

Sharon Kovacs neve magyarosan cseng, ám a német-holland származású 32 éves énekesnő valójában csak nevelőapja nevét vette fel egészen kicsi korában. Magyarországon is csak ekkoriban, valamint 2016-ban, Sziget fesztiválos fellépése során járt. „Mindig nagyon kellemesen érzem magam Magyarországon, elképesztően kedvesek az emberek. Tudom, hogy a Kovács nagyon elterjedt vezetéknév, sokszor összenevetek más Kovácsokkal, hogy biztosan távoli rokonok lehetünk” – nyilatkozta az énekesnő, akinek legnagyobb inspirációi Etta James, Nina Simone és Amy Winehouse. Sharon Kovacs Shades of Black című debütáló albuma nagy sikert aratott, stílusára az egész világ felfigyelt. Legújabb, Child Of Sin című albumával érkezik, amelyen a Rammstein énekese, Till Lindemann is közreműködik. Szintén Hollandiát képviseli a Glastonbury, valamint a Coachella fesztiválokat is megjárt Kraak & Smaak, akik a funk, a hiphop, és a soul egyedi ötvözetét hozzák el Nagymarosra.

Csehországból érkezik a Kill The Dandies!, világuk ötvözi a pszichedeliát, a soult, a ’70-es évek diszkóját és a poszt-punkot. Az osztrák Cari Cari elsősorban indie-rockot játszik. A lengyel énekesnő, Ina West is bátran kísérletezik a különböző zenei stílusokkal; a jazzből és soulból merítő szlovák Lash & Grey Szlovákia mellett Csehországban is elnyerte a legjobb debütáló albumnak, a legjobb kislemeznek, valamint a legjobb albumnak járó elismerést. Az elektronikus zenei vonalat egy jordán DJ, Badaro képviseli.

Cari Cari

A magyar előadók közül az Analog Balaton, a Bagossy Brothers Company, a Bëlga, Beton.Hofi, a Blahalouisiana, a Carson Coma, a Csaknekedkislány, Dzsúdló, a Halott Pénz és az Elefánt, Ajsa Luna, Bérczesi Robi és Frenk duója, Co Lee, Dánielfy, Gyuris, OIEE, valamint Saya Noé lép fel a fesztiválon. Mellettük a Hangfoglaló Program fiatal tehetségei is helyet kaptak: fellép a Cataflamingo, Giliszta, Grabovszki, Heavy Brains, Kacaj, Mehringer, Sisi, Slapstick?, Young B!TE, valamint a Young Majré.

A koncerteken túl a 10. Színházi Olimpia keretében színházi és utcaszínházi produkciók, VR-színház, valamint gyermekprogramok teszik teljessé a kínálatot.

NYitókép: Kraak & Smaak

A rovat további cikkei