fbpx

Természetes monokróm – Csoportos képzőművészeti kiállítás Gödöllőn

A Gödöllői Iparművészeti Műhely január 29. és május 29. között látogatható, Természetes monokróm című kiállítása négy fiatal vizuális művész alkotásait mutatja be.

Biliczki Anett üveg- és vizuális művész, Kovács Kitti festőművész, Márton Enikő vizuális művész és Újszászi Tünde vizuális művész művei először lesznek láthatók közös térben.

A kiállításra kiválasztott alkotásaikat összekapcsolja a monokróm színhangulat, az anyagmegmunkálás finom rezdüléseire, a textúrák és anyagminőségek sokszínűségére, a tónusértékek gazdag palettájára való fókuszálás. Műveikre jellemző az organikus felület- és formaalakítás, amely sok esetben természeti jelenségekre vagy képződményekre asszociáló képeket hív elő. Az alkotói folyamatnak mint felfedezőútnak a megélése közös pont munkásságukban.

Az anyagok érzékelésének és tulajdonságainak fókuszba állítása, a térhez való viszonyrendszerük tanulmányozása ugyancsak közös motívum. A négy művész az absztrakció formanyelvét használja gondolatainak, vízióinak kifejezésére, a kiállítás az egymásra rímelő formanyelv mellett a kiállító művészek egyedi, személyes motivációinak és attitűdjének a bemutatását helyezi előtérbe.

Nyitókép: Márton Enikő: Garázsszint, 120×100 cm, olaj, vászon, 2018. (részlet)

A rovat további cikkei