fbpx

The Rolling Stones 60 – Emlékérmét adtak ki Nagy-Britanniában

A brit királyi pénzverde emlékérmét adott ki a The Rolling Stones brit rockegyüttes megalakulásának hatvanadik évfordulója alkalmából.

The Rolling Stones band members (L-R) Ronnie Wood, Mick Jagger, Charlie Watts and Keith Richards perform on stage during their "No Filter" tour at NRG Stadium on July 27, 2019 in Houston, Texas. (Photo by SUZANNE CORDEIRO / AFP)

Az új ötfontos érmén Mick Jagger énekes, Keith Richards és Ronnie Wood gitáros, valamint Charlie Watts dobos látható előadás közben. Az együttes neve egy klasszikus, 1973-as betűtípussal szerepel a pénzen.

A rockegyüttes a közleményében azt írta: megtiszteltetés, hogy egy hivatalos brit érmén szerepelhetnek, ráadásul a zenekar alapításának hatvanadik évfordulóján. A The Rolling Stones az évforduló alkalmából európai turnét tartott, amely augusztusban ért véget Berlinben.

Az új pénz a királyi pénzverde zenei legendák sorozatának ötödik tagja. A sorozat eddig olyan halhatatlan brit művészeknek állított emléket, mint a Queen, Elton John, David Bowie és a The Who. A sorozat tagjait 15-től 465 fontig árulják a pénzverde honlapján.

Rebecca Morgan, a királyi pénzverde gyűjtői szolgáltatásokért felelős részlegének vezetője elmondta: azt várják, hogy a The Rolling Stones-érme gyorsan keresetté fog válni a gyűjtők és a rajongók körében. Morgan hozzátette: ez az utolsó érmék egyike, amelynek túloldalán még a néhai II. Erzsébet királynő képmása szerepel.

Nyitókép: AFP/Suzanne Cordeiro

A rovat további cikkei