Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) megkezdte tisztújításának folyamatát. Ennek első lépéseként ma a Budapest Music Centerben választógyűlést tartottak, és megválasztották az EJI munkáját koordináló döntéshozó szerv, az új küldöttgyűlés tagjait.

Ez a testület dönt majd a szervezet alapszabályáról, szervezeti és működési szabályzatáról, éves költségvetésről és a felosztási szabályzatról. A választógyűlés résztvevői az egyesület tagjai közül hét főt a zeneművészek, ötöt a színművészek, kettőt a táncművészek és egy főt az artistaművészek közül választottak ki. A választógyűlés a korábbi küldöttgyűlés művészei közül a legtöbbnek újra bizalmat szavazott annak jeleként, hogy a tagság elégedett az eddigi munkával és az eredményekkel.

A szavazatok alapján az új küldöttgyűlés tagjai a zeneművészek szekciójában Novai Gábor, Temesi Bertalan, Zsoldos Béla, Szenthelyi Miklós, Dorogi Ákos, Frenreisz Károly és Gyimesi László. A színművészek közül Pálos Zsuzsát, Detre Annamáriát, Hegedűs D. Gézát, Mihályi Győzőt és Császár Angelikát választották meg. A táncművészeket Mihályi Gábor és Rotter Oszkár képviseli, az artistaművészeket pedig Zsilák György.

A tisztújítási folyamat következő lépése a küldöttgyűlés lesz, amely megválasztja az egyesület elnökét, az elnökség, a felügyelőbizottság és a jogdíjbizottságok tagjait, valamint kijelöli az egyesület gazdálkodását ellenőrző független könyvvizsgálót.