Március 14-én mutatja be a Miskolci Nemzeti Színház Ray Cooney és John Chapman bohózatát. A Kölcsönlakás parádés szereposztással, grandiózus díszlettel és fergeteges humorral várja a miskolci nézőket a Nagyszínházban csütörtöktől, Béres Attila rendezésében.

Jelenet a Kölcsönlakás című színdarabból. A képen Edvi Henrietta és Salat Lehel.
Jelenet a Kölcsönlakás című színdarabból. A képen Edvi Henrietta és Salat Lehel.

Ritka balszerencse – és klasszikus bohózati alaphelyzet –, ha egy házaspár két tagja véletlenül egy időben ugyanazt a baráti otthont kéri kölcsön titkos szerelmi légyottjának lebonyolítására. Hát még ha a londoni lakás felújításán dolgozó belsőépítész is éppen itt kíván hódolni szerelmi szenvedélyének, és természetesen betoppannak a háziak, valamint egy prűd, szexmegvető meseírónő is.

Ray Cooney és John Chapman bohózatában számít, ki melyik ajtón megy ki, melyik pillanatban lép be, mit hallhat és mit nem. Ez aprólékos és fárasztó munka, sok gyakorlást igényel – mondja Béres Attila, az előadás rendezője.

Mint mondja, a Kölcsönlakás alaphelyzete nagyon egyszerű: egy felső középosztálybeli londoni házaspár lakásába egyszerre három pár szervez légyottot. Ebből a kavarodásból bontakozik ki aztán a bravúros cselekmény, amelyben a végén szinte mindenki más néven és szerepben kénytelen bemutatkozni a váratlanul odatévedt idegennek. A darab klasszikus a maga nemében, és semmi olyat nem ígér, amit ne tudna teljesíteni. Szórakoztató cselekmény és remek alakítások sora gondoskodik róla, hogy egy valóban önfeledt estét tölthessünk el a színházban – zárja gondolatait a rendező.

Az előadásról bővebben a Miskolci Nemzeti Színház honlapján olvashatnak.