Tíz premiert tervez a 2021-2022-es évadban a szombathelyi Weöres Sándor Színház (WS), ötöt bérletes előadásként, ötöt pedig bérleten kívül.

Október elsején a nagyszínpadon tervezik bemutatni Jimmy Roberts és Joe Dipietro Ájlávjú című musicaljét

Harangi Mária rendezésében, október 15-én a Márkus Emlília teremben pedig Jacques Audiberti Árad a gazság című színművét adják elő, amelyet Kiss Csaba rendezésében állítanak színpadra.

Decemberben 3-án a Weöres Sándor Színház és a Forte Társulat közös produkciójaként mutatják majd be a nagyszínpadon be William Shakespeare jól ismert komédiáját Vízkereszt, vagy amit... címmel

Horváth Csaba rendezésében, a Márkus Emília teremben pedig december 31-én egy kabarébemutatót láthat a közönség Shakespeare a mellényzsebben címmel a WS színművésze, Kelemen Zoltán válogatásában és rendezésében.

Február 11-én mutatják be a nagyszínpadon Bartha Lajos Szerelem című színművét Nagy Cili rendezésében, a Márkus Emília teremben pedig március 11-én Voltaire Candide című pikareszkjét állítják színpadra Nagy Péter István rendezésében.

A bérleten kívüli előadások sorát Visky András Pornó című egyszemélyes játéka nyitja majd Csonka Szilvia tolmácsolásával és rendezésében,

a mű valamikor szeptemberben kerül színre a WS Stúdiószípadán. A történet egy munkájában ellehetetlenített színésznőről szól, aki annak ellenére megpróbál nem félni, hogy a hatalom megfigyelteti mint „Pornó” fedőnév alatt nyilvántartott célszemélyt.

Október 8-án szintén a Stúdiószínpadon láthatja a közönség a Szombathelyi Bábszínház és a Weöres Sándor Színház közös vállalkozásaként Patrick Ness és Siobhan Dowd Szólít a szörny című, első sorban fiataloknak szóló játékát Vidovszky György rendezésében, ugyanitt láthatja a fiatal közönség az Ajándék című előadást a WS és a Kerekasztal Színházi és Nevelési Központ előadásában, Horváth János Antal rendezésében.

Jövő év májusában tervezik bemutatni a Márkus Emília teremben egy vasi szerző, Szenkovits Péter Kavicsröptetők című első darabját,

amelynek három szereplője Kiss Mari, Trokán Péter és Balogh János lesznek. Valamikor 2022 tavaszán a Stúdiószínpadon tervezik a bemutatóját a WS egyik színésze, Szerémi Zoltán előadóestjének.

A direktor elárulta, hogy a 2022-2023-as évad első premierjeként jövőre május közepén Csehov Sirály című színművének bemutatását is tervezik Szardar Tagirovszkij rendezésében.

Szabó Tibor szólt arról, hogy továbbra is repertoáron maradnak az Ádám almái, A Pál utcai fiúk, a Haragossziget, az Abigail bulija, A padlás és a Farsang című előadások.

Tájékoztatott arról is, hogy rövidesen öt szabadon választott előadást tartalmazó, egész évadra szóló, úgynevezett „szabad bérletet” vezetnek be. Az igazgató bejelentette: július elsején tartják a Weöres Sándor Színház évadzáró társulati ülését, ahol ismertetik majd a távozók és a társulathoz érkezők nevét.

A képek az évadismertető sajtótájékoztatón készültek. Fotó: Mészáros Zsolt/Weöres Sándor Színház