A 4. Infinite Dance Festivalt várhatóan október 21. és 25. között rendezik meg a partiumi városban.

A Szigligeti Színház által szervezett seregszemle öt napja alatt 13 előadást tekinthet meg a közönség, amennyiben az őszi járványügyi intézkedések ezt megengedik. A fesztivál programjába bekerült előadásokat nyílt pályázati felhívás útján, csaknem hatvan nevezés közül választotta ki a szervezők által felkért nemzetközi kuratórium.

A válogatásba bekerült előadások között van a Twins (Frenák Pál Társulat), a Noir (TranzDanz/Kovács Gerzson Péter Társulata), a Nihil Sine Deo (Contemporary Creative Dreamers), az AfterEverAfter (Oberfrank Réka, Horváth Nóra), a Kelly (Raubinek Lili), a Singing Bodies Trilogy (Indie Box), a Wonderland (Duda Éva Társulat), a Folkamenco (FlamenCorazonArte), A tizedik vőlegény (Duna Táncműhely), az Awakening (Létra Kulturális Egyesület), a Kis esti vakság (Pataki Klári Társulat), a sorrynotsorry (Ádám Anna) és a János vitéz (Miskolci Balett).

A táncművészeti fesztivált kétévente szervezi meg a Szigligeti Színház, hogy a néptáncot, valamint a kortárs táncművészeti irányzatokat és alkotókat megismertesse a nagyközönséggel.

Nyitókép: Twins, fotó: Bobál Katalin