Csütörtökön kezdődik a Cirko-Gejzír Filmszínház 12 héten át tartó nyári Szánsájn fesztiválja: a programsorozatban a Cirko Film, a Magyarhangya, a Mozinet és a Vertigo elmúlt években bemutatott filmjei láthatók augusztus 28-ig.

Magyarázat mindenre. Fotó: Cirko Film
Jelenet a Magyarázat mindenre című filmből. Fotó: Cirko Film

Az előadások között lesznek magyar filmek (Larry, Magyarázat mindenre, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, Sátántangó), európai, ausztrál és amerikai vígjátékok (Táncterápia, Eszeveszett esküvő, Férfiak fecskében, Vendég a francia kastélyban, Palace Hotel), Berlinben, Cannes-ban és Velencében díjazott alkotások (A négyzet, Bergman szigete, Nincs gonosz, Bolti tolvajok, Nyolc hegy, Vezess helyettem), dokumentumfilmek (Bachmann tanár úr és az osztálya), történelmi és társadalmi drámák (Új világrend, Tiszt és kém A Dreyfus-ügy, Sztrájk a gyárban, Mű szerző nélkül), illetve a Cirko közönségének legnagyobb kedvenceit (Szupernóva, A vendégek, Paterson) is újra meg lehet nézni.

A fesztiválon tematikus napok is lesznek: július 12. és 14. között francia hétvége, július 17. és 27. között pedig arany pálmás válogatás várja a nézőket.

A fesztivál vetítéseire a Cirko-Gejzír mozi normál jegyárain lehet jegyet váltani, illetve a Cirko-bérletek is érvényesek, valamint a 30 év alatti nézők a 30 éves Cirko születésnapi ajándékául egész évben 30 százalék kedvezményt kapnak a teljes árú jegyből. A fesztivál részletes programja a mozi honlapján található.