November 25-én érdemes a TRIP WebSzínházra kattintani, ugyanis egyedülálló kísérletre készül három magyar művész.

Magács László rendező, színházi producer, a TRIP Hajó alapítója egy elfeledett orosz kincset fedez fel újra – szó szerint és átvitt értelemben is. Ilja Ilf és Jevgenyij Petrov szovjet-orosz írók Tizenkét szék című szatirikus regénye egy pofátlanul mulatságos kincsvadászatról feltehetőleg a magyar Rejtő Jenőt is megihlette, mégis kevesen ismerik itthon.

Magács társai a kalandban Závada Péter író, Ratkóczi Huba zeneszerző,
valamint Láng Annamária, Hegedűs D. Géza, Rába Roland és Vecsei H. Miklós
színészek; utóbbi íróként és dramaturgként is részt vesz az alkotásban. Az
alkotók a műfaj tekintetében is vállaltan kísérleteznek: céljuk, hogy a szöveg
és a zene elválaszthatatlan egységgé olvadjon össze egy sajátos koncertszínházi
előadásban: a zenéről a játszó színészek és muzsikusok gondoskodnak, akik fel
is vették az Ilfpetrov zenekar nevet. A dalszövegeket Závada Péter, a zenét Ratkóczi
Huba írta.

Klavgyija Ivanovna nem számított infarktusra. Ám amikor mégis kopogtat a vég, az öreg Madame (Láng Annamária) megvallja vejének, Ippolit Matvejevicsnek (Hegedűs D. Géza), hogy a családi briliánsokat egy régi ülőgarnitúra 12 székének egyikébe rejtette a szovjethatalom elől. Ippolit a székek nyomába ered, miközben szemei előtt a hajdani szép napok lebegnek, amikor még nemesi marsallként masírozott a cár oldalán. Ám az utcákon már épül a szocializmus – ha más nagyon nem is – ; és a kincs szaga Ippolithoz vonzza a vállalkozó szellemű papot, Fjodor atyát (Rába Roland) és a jóképű szélhámost, Osztap Bendert (Vecsei H. Miklós). A hajsza 12, nyomokban oroszos dalban bomlik ki.

Az évadban a TRIP Hajó saját platformján közvetíti élő és rögzített előadásait, koncertjeit, kulturális programjait. A TRIP stream előadásain a képi és hangbeli megvalósítás minden esetben az adott előadás világához kapcsolódik, azonban nem egyeznek meg a színházi felvételekkel: számos eredeti képkivágással, a színház világában szokatlan kamerapozíciók, a helyszíni koncerthez hasonlóan rétegzett nézői élményt hoz el a nézők otthonába. A streamelt előadásaink élő közvetítések, megőrizve a színházi élmény jelenidejűségét, de az előadás stream-premierje után lehetőség lesz rögzített felvételként a későbbiekben is megnézni az előadást a webszinhaz.com műsortárában. A TRIP Hajó stream-előadásai belföldről és külföldről egyaránt elérhetők lesznek.