Bertolt Brecht Kurázsi mama és gyermekei című darabját Keresztes Attila, egy másik Neil Simon-művet, a Napsugár fiúkat Mészáros Tibor, William Shakespeare klasszikusát, a Szentivánéji álom című vígjátékot Szőcs Artúr, míg Isobel Lennart, Jule Styne, Bob Merrill legendás musicaljét, a Funny Girlt Szente Vajk rendezi.

A Móricz Zsigmond Színház Krúdy-kamarájában Halasi Dániel Martin McDonagh színművét, A kriplit állítja színpadra, Raymond Queneau virtuóz művét, a Stílusgyakorlatokat Olt Tamás hozza el a nyíregyházi közönségnek. Kovács D. Dániel Viktor Pelevin művét, A rovarok élete című orosz regényt gondozza majd a színpadon, Göttinger Pál, a színház korábbi főrendezője pedig saját darabját, a Bogáncsvirágot mutatja be a társulat segítségével.

A gyerekeket a Dargay Attila rajzfilmje alapján színpadra állított Szaffival és a Szálinger Balázs által jegyzett Csillagszemű juhásszal várják a nagyszínpadon, Horváth Illés és Vidovszky György rendezésében. Varga Péter két előadást, Veres András A púpos lovacska és Mosonyi Alíz Szekrénymesék című mesejátékainak feldolgozását, Sediánszky Nóra pedig a Bartók Béla és Balázs Béla táncjátéka alapján írt művét, A fából faragott királyfit állítja színpadra a nyíregyházi színház következő évadában.