Az esten többek között Olsvay Endre Akrosztichonja, Tornyai Péter Bach előtt tisztelgő vonószenekari kompozíciója, Derecskei András jazz stílusú fúgája és Dukay Barnabás művei szólalnak meg. November 28-án az Óbudai Társaskörben a Bach-sorozatuk negyedik koncertje hangzik el, december 20-án Vigh Andrea és Balázs János kamaraestjén lépnek színpadra a Zeneakadémián.

A kamarazenekar 2010 februárjában alakult a Zeneakadémia növendékeiből, G. Horváth László vezetésével. Az együttzenélés öröme, a magyar vonós tradíciók megtartása és az új utak keresése mind fontos motiváló tényező volt a zenekar alapításában. Repertoárjukon a barokk zenétől egészen napjainkig minden kor zenéje egységesen megtalálható.

Az Anima Musicae Kortárs Zenei Műhelyt 2013-ban hozták létre, vezetésére Tornyai Pétert kérték fel. Eddig több mint ötven mű született a zenekar részére, amely aktív részese a kortárs zenei életnek. A zenekar egyik célja, hogy a barokk kor muzsikáit modern hangszereken, mégis autentikus előadásban tudja megszólaltatni, ezért Dinyés Soma csembalóművészt, a barokk zene előadásmódjainak szakértőjét kérték fel a barokk zenei műhely vezetésére.

Az idei évadban különlegességgel is készülnek: Für Anima című lemezükön dolgoznak, amelyen kizárólag kortárs zeneszerzők az Anima Musicae számára komponált művei lesznek hallhatók.

Nyitókép forrása: az Anima Musicae Facebook-oldala.