Több mint 110 nevezés érkezett eddig a novemberi Budapest Ballet Grand Prix nemzetközi klasszikus balettversenyre. A zsűri elnöke Kang Szu Dzsin lesz.

A Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) az idén első alkalommal rendezi meg a nemzetközi balettversenyt november 21. és 24 között, a Nemzeti Táncszínházzal és a Müpával együttműködve. A megmérettetésre 22 országból több mint százan adták be nevezésüket, köztük brazil, kanadai, ausztrál, ukrán és orosz versenyzők. Az előzetes regisztrációt október 20-ig várják a szervezők.

A zsűri elnöke a dél-koreai Kang Szu Dzsin (Sue Jin Kang). A Stuttgarti Balett egykori szólótáncosa és a Koreai Nemzeti Balett művészeti vezetője mellett a zsűri tagjai is nemzetközileg elismert művészek, köztük van Thomas Edur, Ernst Meisner, David Makhateli, Daria Klimentová, Anna Cigankova és Solymosi Tamás.

A szervezők célja az volt, hogy a csaknem 75 éves múltra visszatekintő intézmény, a Magyar Táncművészeti Egyetem szervezésében megvalósuló esemény igazi találkozási pont legyen Európa és a világ táncművészetében.

Az eseménynek a Magyar Táncművészeti Egyetem mellett a Nemzeti Táncszínház és a Müpa ad otthont.