Az új, innovatív szakkörökön, ismeretterjesztő előadásokon és az összefogáson alapuló klubfoglalkozásokon, kulturális rendezvényeken keresztül minden korosztályt,és eltérő élethelyzetű pécsi polgárt meg kívánnak szólítani.

„Régen ott voltak például a fonók, a bridzsklubok, de mára egyre ritkább, hogy rendszeresen összejárjanak az emberek. Ezt a korabeli klubéletet szeretnénk feleleveníteni és újra divatba hozni Pécsen” – mondta el Vincze Balázs, a ZsÖK ügyvezetője.

A Zsolnay Kert projekt programjain lesznek ismeretterjesztő előadások változatos témákról, például zenehallgatásról, a Zsolnay családról, Pécs történetéről, a babáknak zenéről, természetről. Tartanak kreatív foglalkozásokat, amelyeken különböző készségfejlesztő játékokkal, társasokkal vagy akár a legmodernebb tudományos LUX vagy BBC micro:bit készletekkel is játszhatnak a résztvevők. A húsvéti időszakban több foglalkozás és program várja az ünnepkörhöz kapcsolódva a pécsieket. Tartanak kézimunka, gyöngyfűző, origami és kerámia szakkört, de lesz hímes tojás díszítő és digitalizáló klub is, a Szenior tánc pedig az idősebb korosztály testi, lelki, mentális és közösségi jólétére kíván pozitívan hatni.

A programok a Pécsi Helyi Akciócsoport támogatásával valósulnak meg.