A március végén zajló művészeti fesztivál fiatal alkotók, előadók bemutatkozása a színjátszás, a zene, a film, a képzőművészet, az irodalom, a tánc és egyéb művészeti területekről, kreatív megvalósításokban. A fesztivál önálló művészeti programja hagyományosan a XXXI. Országos Diákszínjátszó Találkozó Dél-alföldi regionális fordulója. 

A fesztiválon rendezik meg a jubileumi, 10. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálét. Az aktuális téma, a „szent vendégség” ezúttal kivételesen egy másik eseményhez, a 2020 szeptemberében zajló Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz is kapcsolódik, és a kecskeméti Cifrapalotában rendezett tárlatot kibővítve a Műcsarnokban is bemutatják. A látogatók gyűjteményes kiállítást láthatnak Ország Lili festőművész képeiből. Az Antal-Lusztig gyűjteményből válogatott több mint ötven kép különböző műfajokban különféle technikákkal készült, hiszen a művész vizuális felfogása a látványfestészettől eltávolodva a szürrealizmus, a szimbolizmus, az absztrakció felé halad és teljesedik ki.

Március 21-e, a bábszínházi világnap alkalmából nemcsak a legkisebbeket várják egy mesére, de azokat a felnőtteket is, akik a mesék mellett a színházat is szeretik.  Az először 2015-ben bemutatott Lúdas Matyi a VIII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén elnyerte a legjobb gyerekszínházi előadásnak járó Üveghegy fődíjat.    

A 250 éve született Beethovenre emlékezik a Kecskeméti Városi Fúvószenekar és az Kecskeméti M. Bodon Pál AMI Ifjúsági Fúvószenekar Klasszikusok vidáman, könnyű zenék komolyan című hangversenyével. A német zeneszerző mellett felcsendülnek Liszt-, Schubert- és Kodály-darabok is, de hallhatóak lesznek L. Armstrong, Piazzola, Frank Sinatra előadásában ismertté vált dallamok is. A március 22-ei koncerten Kuna Lajos vezényel majd.    

A Sakura – A cseresznyevirágzás ünnepe című, március 20-án nyíló tárlaton több mint fél tucat kortárs japán képző- és iparművész mutatkozik be a cseresznyevirágzás ünnepéhez kapcsolódó alkotásaival. A sakurának nevezett virágok a japán kultúrkincs alapvető részei, megszámlálhatatlan zenei, képzőművészeti és irodalmi alkotás ihletői, szereplői.

A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar a Beethoven-évhez kapcsolódva a zeneszerző három művével nyitja meg a fesztivált március 16-án. Műsoron szerepel a Hármasverseny is, amely még soha nem hangzott el Kecskeméten. A nyitókoncerten Baráti Kristóf hegedűművész, Fenyő László gordonkaművész és Farkas Gábor zongoraművész közreműködik és Vásáry Tamás karmester vezényel.    

Bősze Ádám március 25-én zenei Bő szekund címmel ad stand up estet, március 31-én pedig a Nikola Teslavégtelen energia című, kétórás musicalshow kerül színre.    

A 35. Kecskeméti Tavaszi Fesztivált április 6-án a világhírű belga régizenei együttes, a La Cetra d’Orfeo koncertje zárja. Az együttes elsősorban barokk zenére specializálódott és kiemelkedő szerepet tölt be Belgium francia ajkú közösségének kulturális életében. Műsorukban Bach, Vivaldi és Telemann művei csendülnek majd fel.

Kiemelt fotó: Kecskeméti Városi Fúvószenekar