fbpx

Több, mint hatmillió forintot gyűjtött a Képző a török földrengés károsultjainak

Az online adománygyűjtésen és a jótékonysági aukción, amelyre a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatói és hallgatói ajánlották fel alkotásaikat, hatmillió-száznyolcvanezer forint gyűlt össze.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) 150 éves történetében először kérte fel oktatóit és hallgatóit, hogy alkotásaik felajánlásával jótékony célokat támogassanak. A jótékonysági adományozáson és az élő aukción az érdeklődők a kortárs művészeti alkotások széles és színes palettájával találkozhattak. A hallgatók mellett több elismert, a Magyar Képzőművészeti Egyetemen oktató művész is felajánlotta munkáját.

Az április 21-i aukción 31 tétel kelt el, a legmagasabb licit értéke nágyszázötvenezer forint volt. Három alkotás talált gazdára a legmagasabb liciten: Felsmann Tamás: STUD. ARCH. {STUDIOSUS ARCHITECTURAE} NO. 311., Friedrich Barnabás: Fák alatt és Csapó Dóra Gabriella: Játszótér 0.1 c. munkái.  

A Magyar Képzőművészeti Egyetem által szervezett élő jótékonysági aukción és online adományozáson befolyt teljes összeg a helyi segítőakciókat koordináló törökországi szervezethez kerül.

Fotó: MKE

A rovat további cikkei