• Több mint száz vadonatúj, kipróbálható hangszer.
  • Gitárok, basszusgitárok, dobok, billentyűs hangszerek, elektronikai zenei eszközök, hangstúdió-berendezések több mint 400 négyzetméteren.
  • A hangszercsoportoknál szakavatott zenészek segítik, hogy élmény legyen a kipróbálás.
  • A Zene Ünnepe (június 21.) és a Múzeumok Éjszakája (június 24.) között a Várkert Bazár Déli palotájában a CSTP Feszt keretében.
  • Ingyenes kiállítás hétköznap 14 és 21, szombaton 14 és 24 óra között.
  • A kiállítás fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a Nemzeti Kulturális Alap elnöke.

 

Ingyenesen látogatható interaktív hangszerkiállítást rendeznek június 21. és 24. között a budapesti Várkert Bazár Déli palotájában (bejárat az Erzsébet-lépcső és a reneszánsz kert felől). Délutánonként 14 órától 21 óráig több mint száz hangszert ? gitárokat, basszusgitárokat, dobokat, billentyűsöket, házistúdió-eszközöket ? lehet kipróbálni hozzáértő szakértők segítségével. A kiállítás szombaton, a Múzeumok éjszakáján egészen éjfélig tart nyitva.

A nap folyamán a látogatók örömzenélhetnek is, rögtönzött ritmusokkal vagy éppen kreatív dalszövegekkel ismerkedhetnek a zenélés örömével.

 

Nem kell profi hangszeresnek lenni! A Hangszert a kézbe éppen azokhoz az érdeklődőkhöz szól, akik örömmel próbálnák ki, akár elmélyült zenei tudás nélkül is a különböző hangszereket. A Hangszert a kézbe remek nyári kikapcsolódás lehet a család minden tagja számára, akár a délutáni, akár a koraesti órákban. A szervezők különösen a gyerekeket és fiatalokat várják, akik talán éppen itt döntik majd el, hogy milyen hangszeren szeretnének tanulni. Itt senki sem szól rájuk, ha erősebben ütik meg a pergőt vagy rosszul fognak le egy C-dúr akkordot. A lényeg a páratlanul gazdag hangszerpark szabad kipróbálása.

 

A kiállítás ideje alatt a Várkert Bazár Öntőház udvarán és a Szárazárok színpadon zajlik a CSTP Feszt, amely a magyar könnyűzenét támogató NKA Cseh Tamás Program elmúlt három évét bemutató élőzenés fesztivál. A CSTP Feszt szintén ingyenesen látogatható, így a hangszerek kipróbálása előtt-után rögvest meg is lehet nézni-hallgatni, mire mennek ugyanezekkel a hangszerekkel a ?profik?.