2024-ben a Csabagyöngye Kulturális Központ (CSAKK) Munkácsy Mihály születésének 180. évfordulójáról is megemlékezik.

A Békéscsaba egyes kulturális intézményeit összefogó Munkácsy Negyed projektjein belül az intézmény 25, Munkácsyhoz kapcsolódó eseményt és hat programot szervez. Többek között minden ötödik osztályos helyi diáknak osztállyal vagy egyénileg felhasználható, ingyenes ajándékbelépőt adnak, és pecsétgyűjtő turisztikai bringatúra-útvonalat is terveznek.

2024-ben több nagykoncerttel várják a közönséget. Év elején egyebek mellett a 30Y, a Budapest Bár, Ripoff Raskolnikov és Roberto Luti, valamint a Queen Symphonic lép fel. Február 8-án indítják útjára a BonZsúr névre keresztelt beszélgetős esteket, amelyek háziasszonya Pálfy-Rigó Krisztina lesz, beszélgetőpartnerei pedig népszerű hírességek, közszereplők.

Tavasszal többek közt Koncz Zsuzsa, a Pokolgép, Hobo, Pribojszki Mátyás ad koncertet, valamint a Szép nyári nap – Neoton musicalt lehet megtekinteni, és megszervezik április 3. és 30. között a Tavaszi Fesztivált. Nyáron a CSAKK Stégre és a könnyűzenei koncertekre koncentrálnak; ősszel a Csík – LGT, Zorán és az Edda lép fel. December 26–29. között Zenekarácsony címmel koncertet ad az Alma Együttes, a Neoton, Demjén Ferenc, a 100 Folk Celsius, Dolhai Attila és Charlie.

CSAKK 2023-ban huszonöt nagy programot szervezett. Az év első három hónapjában az energiaválság miatt zárva tartott az intézmény, de a bevételi tervet így is hetven százalékkal teljesítették túl. A Munkácsy Emlékháznak több mint 11 ezer látogatója volt idén. Jelenleg 131 közösség működik az intézményeikben és a központi épületükben.