Az Oscar-díjas filmrendező Tom Cruise főszereplésével forgatja következő filmjét – írta meg a The Hollywood Reporter.

Alejandro González Iñárritu Oscar-díjas mexikói filmrendező. Fotó: AFP / Marco Bertorello
Alejandro González Iñárritu Oscar-díjas mexikói filmrendező. Fotó: AFP / Marco Bertorello

A produkció megvalósításáról a Warner Bros. és a Legendary Pictures folytat tárgyalásokat. Alejandro G. Iñárritu legutóbb 2015-ben forgatott angol nyelvű filmet, A visszatérőt Leonardo DiCaprióval, amely globálisan több mint félmilliárd dolláros jegybevételt hozott, és három Oscar-díjat kapott. Új angol nyelvű filmje forgatókönyvét is Iñárritu írta Sabina Berman, Alexander Dinelaris és Nicolás Giacobone közreműködésével, a film sztorijáról azonban egyelőre semmit nem hoztak nyilvánosságra.

Cruise januárban kötött nem exkluzív szerződést a Warner Bros. filmstúdióval. A filmsztár és producer jelenleg a következő Mission: Impossible-epizódon dolgozik és a Universal filmstúdió előkészület alatt álló, világűrben játszódó filmjében is játszik majd, amelyet Doug Liman rendez.

Iñárritutól, aki 2015-ben Birdman című alkotásáért a legjobb film és rendező Oscar-díját is elnyerte, a közönség legutóbb a Bardo, egy maroknyi igazság hamis krónikája című spanyol nyelvű filmet láthatta.

Cruise-t 1990-ben a Született július 4-én, 1997-ben pedig a Jerry Maguire című filmért jelölték a legjobb színész Oscarjára, 2000-ben a Magnólia mellékszereplőjeként kapott Oscar-jelölést, tavaly pedig a Top Gun: Maverick producereként lett Oscar-jelölt a legjobb film kategóriában.