A The Making of Another Motion Picture Masterpiece (Egy újabb filmes remekmű elkészítése) című regény, amely nyolcvan évet fog át, a címben említett film bemutatójával éri el csúcspontját. A képregény ihlette produkció egy sok millió dollárból forgatott gigantikus akciófilm.

A regény szereplői között van háborúból visszatért veterán, egy tehetséges fiatal fiú, egy lelkes, excentrikus rendező, egy nagyképű, feltörekvő filmszínész és egy fáradhatatlan produkciós asszisztens is – sorolta a The Guardian online kiadása.

A könyvet a Penguin Random House adja ki, és egyszerre jelenik meg 2023 májusában Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban. A Philadephia és a Forrest Gump című filmekért színészi Oscarral jutalmazott Hanks a regény megjelenésével kapcsolatban arról beszélt, hogy a filmkészítés hosszú időt felemésztő, kemény munka, amely örömteli és nehéz pillanatokat is tartogat. „Ez a legnagyszerűbb munka a világon, és egyben a leginkább összezavaró is” – fogalmazott.

Hanks a Hamletből idézve hozzátette: reméli, a könyv minél többet mutat a „véletlen végzetről, vak gyilkosságról, amely egy filmben tükröt tart mintegy a természetnek, aminek tanúja (és okozója) voltam, mióta beléptem a színészek céhébe”.

Tom Hanks 2017-ben megjelent Uncommon Type című novelláskötete, amely különleges, mechanikus írógépgyűjteményének egy-egy darabját állította az elbeszélések középpontjába, Nagy-Britanniában több mint 230 ezer példányban fogyott el.

Nyitókép: Tom Hanks amerikai színész. Fotó: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo