Tombor Zoltán nemzetközileg elismert divat- és dokumentarista fotográfus tart tárlatvezetést április 29-én a Mai Manó Ház Nicholas Nixon: A Brown nővérek című kiállításán.

Nicholas Nixon először 1974-ben fényképezte le akkor 25 éves feleségét, Bebét és annak három húgát, Heathert (23), Mimit (15) és Laurie-t (21). A legenda szerint ez a fotó nem maradt meg, a negatívot megsemmisítették, mert nem voltak elégedettek az eredménnyel. A következő évben, Laurie diplomaosztóján újra odaálltak a testvérek Nixon objektíve elé, és az ekkor készült kép már mindannyiuk tetszését elnyerte, így született meg az elhatározás bennük, hogy ezentúl ezt minden évben megismétlik. A Mai Manó Ház tárlatán a fotográfus ezen sokéves, dokumentarista és egyben mégis személyes kísérletéből született munkáit tekinthetik meg a látogatók.

Tombor Zoltán 1973-ban született, nemzetközileg elismert, Magyarországon élő fotográfus, divat- és dokumentarista fotóval foglalkozik. 2021-ben Fényterápia című kiállítását láthatta a közönség a Mai Manó Házban. Tombor a tárlatvezetésén rávilágít majd, hogy ez az első ránézésre átlagosnak tűnő sorozat hogyan mossa össze a portré, a dokumentarista és az amatőr családi fotó műfaját úgy, hogy a széria végül a modern fotótörténet egy fontos darabjává váljon.

Fotók: Colecciones Fundación MAPFRE/Nicholas Nixon