fbpx

Török Jolán és Katona Imre kapták a Magyar Teátrum Életműdíjakat

Átadták a színházi háttér- és kiszolgálószakmák művelőit elismerő Magyar Teátrum Díjakat hétfőn este a Budapesti Operettszínházban.

Elismerést kapott Major Attila, a Karinthy Színház produkciós vezetője; Eötvös Nándor a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ sátormestere; Boldizsár Zsolt, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház szcenikai vezetője; Kenyeri Orsolya, a Thália Színház öltöztetőtár-vezetője;  Szelba István, a Gödöllői Művészetek Háza műszaki vezetője, ügyelője.  

Nemzetiségi különdíjban részesült Gyorgyev Bránimír, a Magyarországi Szerb Színház művészeti titkára. 

Az esten átadták a kivételes színházi pályákat elismerő Magyar Teátrum Életműdíjakat, amelyeket Török Jolán táncpedagógus, táncművész, művészeti szaktanácsadó és Katona Imre rendező vehettek át.

Idén 13. alkalommal rendezték meg az ünnepi gálát.

A díjazottak az elismerő kitüntetéseket a jelölő anyaszínházak igazgatóitól, a Magyar Teátrumi Társaság elnökségi tagjaitól és a gálaestet támogató szervezetek képviselőitől vehették át.

A Magyar Teátrumi Társaság díjaival együtt adták át a Magyar Színháztechnikai Szövetség által alapított életműdíjat, az első magyar színháztechnikai mérnökről elnevezett Tolnay Pál-díjat, amelyet Foczmann István nyugalmazott üzemigazgató (Budapesti Operettszínház) vehetett át. 

Fotó: Urbán Ádám

A rovat további cikkei