A játékfilm ? melyben Fluorék is szerepelnek ? hat önálló történetből áll, ezeket a népszerű duó slágerei kötik össze. Az alkotás december 1-jén kerül a magyar mozikba.

DSC_5042_Copy
Fluor és Diaz, azaz a Wellhello

?Nem akartunk színészkedni, a filmmel így is elég messzire kimozdultunk a komfortzónánkból, ezért kikötöttük már az elején, ha már szerepelni kell, akkor csak magunkat alakítjuk? ? mesélte Diaz, alias Csöndör László.

Lévai Balázs, a film producere elmondta: generációs filmet készítettek, amely a mai huszonévesek életérzését, gondolkodását, párkapcsolati kérdéseit és problémáit ábrázolja. Ennek megfelelően a stáb szinte minden alkotója 30 év alatti.

DSC_5125_Copy
Pataki Ádám (operatőr) és Horváth András Dezső (forgatókönyvíró) a színészekkel

?A Wellhello szövegei nagyon eltalálják a generációs életérzést. A hat történetet egy-egy olyan sor inspirálta, amely elmond valamit arról, hogyan élünk most, miben reménykedünk, mitől félünk, hogyan bulizunk, vagy miért esünk bele valakibe. A szkeccsfilmben lehetőség van arra, hogy több különböző műfajt is kipróbáljunk. A mi filmünkben így van klasszikus vígjáték, szürrealista dráma, romantikus feel-good film, sőt még egy thriller is? ? mondta a film egyik forgatókönyvírója, Horváth András Dezső.

DSC_5087_Copy
Lévai Balázs és Tiszeker Dániel

Nem Wellhello-imázsfilmet, hanem kedves közönségfilmet akartunk létrehozni, szeretethető karakterekkel és történetekkel, amelyekből érezni a Wellhello-életérzést is ? foglalta össze a film rendezője, Tiszeker Dániel. ?Két világot hozunk össze zenés nagyjátékfilmünkben: a most induló fiatal színházi, független filmes színészgenerációt, a hasonlóan magas színvonalat képviselő, de sokkal populárisabb Wellhellóval, akik igényes szövegvilágukkal és profi zenéjükkel érnek el hatalmas sikereket? ? mondta. Kiemelte: 34 pályája elején járó vagy teljesen pályakezdő fiatal színész látható a filmben, többek között Sztarenki Dóra, Ötvös András és Orosz Ákos, akik közül többen kivívták már a színházi szakma elismerését.

DSC_5143_Copy
A #Sohavégetnemérős stábja

A #Sohavégetnemérős öt városban ? Budapest, Zamárdi, Veszprém, Debrecen és Sopron ? és egy áruházban játszódik, a hat önálló történetet a Wellhello slágerei kötik össze.

A filmhez #Sohavégetnemérős címmel egy új dalt is írt a Wellhello, a hozzá készült klip alább látható:

 

A film operatőre Pataki Ádám volt, a forgatókönyvet Horváth András Dezső mellett Fehér Gáspár, Fehér Boldizsár, Dósa Detti és Lévai Balázs írta. A gyártó a Színfolt Filmmel együtt a Laokoon Filmgroup volt.

Az országos filmpremier előtt a #Sohavégetnemérőst a Mozgó Mozi segítségével 50 nap alatt 100 olyan vidéki magyar városba is eljuttatják ? többek között Barcsra, Lentibe vagy Nagyatádra ?, ahol nem működik állandó filmszínház ? mondta Lévai Balázs.

A #Sohavégetnemérős hivatalos trailere:

 

Forrás: MTI, Kultúra.hu

Fotók: Csákvári Zsigmond