A nagy érdeklődésre való tekintettel meghosszabbította a XIX. Táblaképfestészeti Biennálé időtartamát a szegedi Reök-palota. Hazánk egyik legrangosabb képzőművészeti seregszemléjét augusztus 28-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Június 24-i megnyitója óta komoly figyelem övezi a XIX. Táblaképfestészeti Biennálét. A nagyszabású tárlat a Reök-palota mindkét emeletét elfoglalja, és mintegy százhúsz alkotás kiállításával átfogó keresztmetszetet nyújt a táblaképfestészet kortárs irányairól. A biennálé eredetileg július végéig lett volna látogatható, ám a szervezők a helyi művészetkedvelők és a Szegedre látogatók kiemelt érdeklődésére való tekintettel a tárlat meghosszabbítása mellett döntöttek.

A kortárs képzőművészeti találkozó képeit ráadásul akár ingyenesen is megtekinthetik azok, akik jegyet váltanak a Szegedi Szabadtéri Játékok valamely előadására. Nem kell mást tenniük, mint magukkal hozni és a jegypénztárban felmutatni szabadtéris belépőiket, hogy térítésmentesen nézelődhessenek a kiállítás tágas tereiben.

A meghosszabbított nyitvatartásnak köszönhetően a szabadtéri játékok utolsó hónapjában Szegedre érkező nézőknek is alkalma nyílik ellátogatni a csaknem hatszáz jelentkező pályaműveinek válogatásával és országos elismertségnek örvendő képzőművészek meghívásával összeállított tárlatra, és változatos kultúrprogramokkal tölteni a szegedi nyarat.

Fotók: Reök/Szabó Luca