A nem lineáris narráción keresztül lassan kibontakozó családi tragédiáról szóló, 2014-es alkotást a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon az East of the West versenyprogramban mutatták be. A fa október 14-i vetítésén a rendező is jelen lesz.

the_tree_1


Mi vár még a nézőkre? Az első filmet október 14-én és 15-én követi Jan Cvitkovic filmrendező Siska Deluxe című tavalyi alkotása, amely három gyerekkori barátról szól, akik nem tudnak igazán felnőni. Amikor egyikük nagynénje meghal, unokaöccsére hagy egy kis üzletet. A három jó barát azonnal úgy dönt, hogy pizzériát nyit, és ehhez egy titokzatos nőtől kapnak segítséget.

class_enemy_145mm_300dpi_base_5


A Szlovén Filmnapok harmadik filmje az Osztályellenség lesz, amelyben egy diák öngyilkosságot követ el, osztálytársai pedig új, szigorú tanárukat okolják a haláláért. A felismerés, hogy a dolgok nem csupán feketék vagy fehérek lehetnek, már túl későn érkezik. Rok Bicek filmje 2014-ben bejutott a Lux-díj három jelöltje közé, valamint elismerést nyert többek között a miskolci Jameson Cinefesten és a velencei filmfesztiválon is.

A vetítéssorozat szervezésében a szlovén mozi központ és Szlovénia budapesti nagykövetsége vett részt.

Forrás: MTI

Fotó: toldimozi.hu