2021. november 12-én 18 órától mutatja be Farkas Wellmann Endre József Attila-díjas költő Hannibal Lecter levelei Clarice Starling ügynökhöz című verseskötetét Juhász Anna irodalmár a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarában található Károlyi étterem nagytermében.

Zseniális őrült, mint Néró. Azóta annyi történt, hogy a minket körülvevő őrület is nagyobb, s ahogy Nérónál is meg lehet találni a logikát, úgy az újabb pszichopata barátunk világnézete is teljesen adekvát lehet. Ez inkább az Európa szétesése, az értékrendek összezavarodása, egy esetleges polgárháború víziója meg minden ilyesmi, ami a hülyeség következményeként elképzelhető. S e világ fölött ott mosolyog Hannibal Lecter, a pszichiáter emberevő, aki megveti és megbünteti a butaságba, önzésbe és gőgbe süppedő, olykor bár művelt, ám faragatlan, stílustalan nyomorultakat. Vagyis mindent lehet relativizálni, de akkor Lecternek igaza van. Mégis, az utolsó humanoid szörnyek egyike, aki legalább embert eszik, miközben morálfilozófiáról (is) beszél.

Farkas Wellmann verseskötetét a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. adta ki az Előretolt Helyőrség Íróakadémia programjában. A rendezvény szervezője a Petőfi Kulturális Ügynökség.

Kiemelt kép: Kurucz Árpád