Június 17–19. között ismét felbolydul a város, a szegedi fesztiválok sorába tavaly bejelentkező Tricikli Fesztivál – Irodalom három keréken elnevezésű rendezvény ugyanis a város több intézményében, vendéglátóhelyén és közösségi terében jelentkezik könyvbemutatókkal, zenei produkciókkal, kéziratlicittel, kiállítással és délelőtti gyerekprogramokkal. 

A kezdeményezés egyik fontos célja, hogy az irodalom és az olvasás népszerűsítése mellett a fenntartható közlekedés eszközeit ajánlja a látogatók figyelmébe.
Fotó: Takács Borisz

Tervük, hogy úgy juttassanak el mindenkit egyik programról a másikra, hogy közben se a kerék, se a hangulat ne legyen lapos. A kerekeken közlekedőket június 18-án délután egy különleges emléktúrára is várják, amelyen Balog József és Turi Tímea vezetésével József Attila szegedi tartózkodásához kötődő helyszínekre látogathatnak el az érdeklődők. 

A fesztivál három napja alatt találkozhat a közönség többek között Kemény Istvánnal, Závada Pállal, Tóth Réka Ágnessel, Szeles Judittal vagy a Szegeden élő írók közül Bencsik Orsolyával, Hász Róberttel, Orcsik Rolanddal és Szilasi Lászlóval. A nemrégiben újranyitott Jazz Kocsma kertjében is lesz program: ott Csepregi János, Dániel András és Kollár Árpád közösen írt, Nyuca bestiárium című könyvét mutatják be. 

Fotó: Takács Borisz

A Megálló Közösségi Ház és a Kövér Béla Bábszínház június 18-án, valamint 19-én délelőtt családi és gyerekprogramokkal készül. Míg előbbi helyszínen a szegedi bábszínház interaktív játékai, kézművesvásár, bábkészítés, bográcsos ebéd és nem utolsósorban Krusovszky Dénes, az Azóta őzike című gyerekverseskötet szerzője várja majd a kicsiket-nagyokat, addig a Kövér Béla Bábszínház vasárnapi programján kiscsoportos túrák formájában nyerhetnek betekintést a kíváncsi érdeklődők a kulisszák mögé, ahol megtudhatják, hogyan jut el a varázslat a könyv lapjairól a műhelyen át egészen a nézőtér elé.