A Tükröződések eseménysorozaton 56 kortárs képző- és iparművész mintegy 150 alkotásával találkozhatnak az érdeklődők május 7. és július 31. között a Várkapitányi lakban, a a Gödöllői Iparművészeti Műhely szervezésében.

A támogatói összefogás a Gödöllői Iparművészeti Műhely (GIM) épületének felújítására szerveződött, hogy megfelelő körülmények között folyhasson a műhely komplex művészeti programja az alkotás, a tehetséggondozás és a művészetközvetítés területén. A GIM olyan kortárs műhely és alkotóközösség, amely tevékenységével az egykori szecessziós gödöllői művésztelep művészeinek attitűdjét kortárs kontextusba helyezve tartja életben. Az egyik legfőbb küldetésük a professzionális kortárs képző- és iparművészet megismertetése és élményszerű közvetítése. 

A kiállításon több generáció művészei vesznek részt, a GIM első húsz évének neves, országosan elismert alkotói mellett kiemelt helyet kapnak a fiatal művészgeneráció képviselői is.

Ezzel a koncepcióval a szervezők szándéka szerint a múlt, a jelen és a jövő összekapcsolása valósul meg. A támogatói összefogás első, kiemelt eseménye egy aukció, amelyen minden művésztől egy-egy műtárgyat árvereznek el. A kiállítás egyben támogatói vásár is több mint száz képző- és iparművészeti műtárggyal, a kortárs vizuális művészet műfajainak és technikáinak sokszínűségében. A GIM hitvallása, hogy a művészet érték, amely felemeli mindennapjainkat – ezért várnak mindenkit július 31-ig a kiállításra, aki értékeli az egyedi műtárgyakat, és szeretné, ha mindennapjai részévé válnának a képző- és iparművészeti alkotások.

Nyitókép: Fülöp Dániel Mátyás