Tünet Együttes - Szabó Réka Társulata: Nincs ott semmi - avagy alszanak-e nappal az álmok / tánc
 
2008. február 14-16. (Cs-Szo) 20h
 
Jegyár: 1500 Ft, diákjegy 1100 Ft, a Trafó bérlet érvényes!
 
 
Kedves érzékszerveim, csalódtam bennetek. És benned is, drága fantázia. Elrajzolom magam, és megint, elrajzolok mindent és mindenkit. Akkor ezután már mindig ez az általam való világ? Hogy lehetne kilátni innen? És mi van, ha nincs ott semmi? Azt is én vetítem? Szeretnék egy ruhát, ami megvédi tőlem a külvilágot. Mert úgy döntöttem: nincs csoda.
 

tunetegyuttes_1_dusagabor_kicsi.jpg
Fotó: Dusa Gábor 
 
A Tünet Együttes új darabjának középpontjában a valóság-elv és az igazság-elv folyamatos konflik­tusa áll. Az ebből fakadó szorongás végigkíséri egész életünket, a realitás álarca mögé bújva keseríti mindennapjainkat. Mintha a paranoid szorongás annak lenne az eszköze, hogy a meg nem értett világ véletlenszerű eseményeit jelentéssel ruházzuk fel, és én-központú, értelmes rendszerként érzékelhessük a körülöttünk levő jóval kaotikusabb valóságot. Ám ez a fajta elkeseredett igyekezet a világ jelentéssel való felruházására torzítja az észlelé­sünket, emiatt nem tudjuk a dolgokat annak látni, amik. Ettől látja az ember ugyanazt a dolgot teljesen másnak, mint más.
 

tunetegyuttes_3_dusagabor_kicsi.jpg
Fotó: Dusa Gábor 
Az előadásban használt real-time videotechnika reagál a mozgó test térbeli elhelyezkedésére, alakjára, mozgásának irányára és dinamikájára. Így alakítja a hat táncos mozdulatait szorongásaik és fantáziáik kivetített képévé, kapcsolataik rendszerét mozgékony absztrakt festménnyé.
 
Február 15-én, pénteken az előadás után Hudi László beszélget Szabó Rékával, a Tünet Együttes tagjaival és az előadás közreműködőivel!
 
 
Rendező-koreográfus / Director - Choreographer: Szabó Réka
Táncosok / Dancers: Dózsa Ákos, Góbi Rita, Nagy Andrea, Szász Dániel, Vadas Zsófia Tamara, Vass Imre
Dramaturg/ dramaturgy: Peer Krisztián
Interaktív technológia / interactive technology: MTA SZTAKI Médiatechnológia Csoport (Papp Gábor, Sárosi Anita, Vicsek Viktor)
Fény és tér/ Light and visuals: Szirtes Attila
Produkciós vezető/ Production manager: Paizs Dóra
 
Külön köszönet/ Thanks to: Gideon Obarzanek
Kooprodukciós partnerek / Coproduction: MTA SZTAKI, Trafó KMH
 
Támogatók / With the support of: OKM, NKA, Flórián Műhely, Artus, MU Színház L1 Független Táncművészek Társulása, Marland Kft, szinhaz.hu, tancelet.hu
Médiatámogató / Main media sponsor: Pesti Est Súgó
 
A darab a Tünet Együttes, a Trafó KMH és az MTA SZTAKI kooprodukciójában készült minden résztvevő alkotó közreműködésével.